ROmedic Cabinete medicale Arad Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Arad

Amintirile- combustibil pentru viata

Pandemie, virus si conglomerare de virus cu caldura , ne-au determinat ( pe mine si fetele mele) sa escaladam cetatea Siriei. Nu foarte aproape de zona in care locuim dar nici foarte departe incat sa ni se para dificil. Plus ca ne era dor. Au trecut peste 3 ani de la ultima hoinareala de acest fel. 
 
Ne-am pus cu noi cele necesare si am luat-o din loc, cu tot cu catel la purtator. 
Am parcat masina intr-un loc umbrit si am luat-o la picior cand deodata am zarit pe marginile drumului arbusti cu mure. Mi-am amintit instant de vacantele mele la bunici. Urcam impreuna cu bunicii mei , la deal( care de fapt era o artera a muntelui Pietrosu ) unde stateam toata vara. 
Acolo erau mure, izvoare cu apa cristalina, din care beam apa impreuna cu bunicul meu. Imi facea din clopul pe care il purta, un fel de palnie, si de acolo apa era cea mai buna. 
 
Amintirile sunt cele care ne insotesc pretutindeni daca sunt factori declansatori si noi suntem suficient  de deschisi incat sa le permitem sa patrunda in planul constient. 
 
Conform dex : amintíre1 sf [At: NEGRUZZI, S. I, 38 / Pl: ~tiri / E: aminti1 Revenire în mintea cuiva a unui fapt, a unui lucru din trecut. Ca semn că cineva (sau ceva) nu a fost dat uitării. 3 Imagine păstrată în memorie. 4 Obiect (dăruit) care amintește de cineva (sau de ceva) Si: suvenir. 5 (Lpl) Gen literar, asemănător cu memoriile, în care scriitorul descrie fapte din propria viață. 
 

Amintirile sunt un fel de combustibil interior  , ne ofera forta si  privilegiul de a retrai o portiune din ce am trait atunci cand eram copii. Sigur, si cele neplacute se inscriu la rand, pentru a fi cumva retraite si integrate. Consider ca nu intamplator se intampla acest fenomen.

 

Amintirile au valente terapeutice si de intarire a Eului nostru. Separat, amintirile in care am experimentat emotii puternice incarcate pozitiv, impreuna cu anumite persoane importante din punct de vedere  emotional, favorizeaza intarirea acelei legaturi.
   
    Amintirile ne leaga de trecut , azi , si creeaza punti pentru maine.

 

Livia Matei

Psihoterapeut

 
 
Programare