ROmedic Cabinete medicale Arad Cabinete Psihologie Psihologie Arad

Evoluam separat sau impreuna?

Evolutia membrilor unui cuplu este absolut necesara si fireasca. Insa, uneori  se intampla ca acest lucru sa nu aiba loc  in acelasi timp in care doar un membru al cuplului doreste asta. Sigur lovindu-se de refuz, amanare, negare, cealalta parte a cuplului, poate alege sa mearga mai departe de unul singur.
 
 Este dificil insa, si necesita o munca de doua ori mai mare. O data pentru a aduce in cuplu “ noutatile” , apoi pentru a le implementa. Partea pasiva, din diferite modive, poate respinge noul stil de relationare, si poate avea tendinte de sabotaj, iar cea care a incercat schimbarea se poate simti dezapreciata, lezata, sau respinsa. Fie ca este vorba de psihoterapie de cuplu sau individuala, este imperios necesar ca cel care cauta imbunatatiri sa fie sustinut, altminteri relatia poate suporta deteriorari. 
 
 
Odata inceput procesul terapeutic, este lesne de inteles ca modificarile care apar, vor trebui intelese si integrate pentru optimizare si schimbare , acolo unde , si daca este nevoie. Refuzul de a insoti partenerul, chiar daca doar mutual, in terapie, poate duce relatie in blocaj sau diluare. 
 
Merita? 
Livia Matei
Psihoterapeut
 
Programare