Medicament inovator cu rezultate promițătoare în combaterea obezității și a bolilor cardiovasculare

©

Autor:

Medicament inovator cu rezultate promițătoare în combaterea obezității și a bolilor cardiovasculare
O echipă de cercetare interdisciplinară, condusă de oamenii de știință de la Universitatea din Texas, a dezvoltat un medicament inhibitor care a prezentat rezultate promițătoare în combaterea obezității și, potențial, în prevenirea bolilor de inimă, în cadrul studiilor de laborator. Inhibatorul poate bloca activitatea P450 8B1, enzima care creează acidul colic în organism și care este implicată în absorbția colesterolului și în obezitate.
În cadrul cercetărilor de laborator, anchetatorii au tratat șoareci folosind medicamentul inhibitor pentru un interval de șapte zile. Rezultatul a fost o scădere a nivelurilor de glucoză din sânge, în ciuda faptului că au fost hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi și zaharoză, fără a afecta greutatea corporală. Rezultatele demonstrează modul în care inhibitorul P450 8B1 ar putea duce la un profil metabolic mai sănătos, iar potențialul său ar putea duce la dezvoltarea unei strategii terapeutice pentru a trata rezistența la insulină asociată obezității.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 1,9 miliarde de adulți din întreaga lume erau supraponderali în 2016, iar 650 de milioane au fost clasificați ca obezi. În SUA, unul din patru decese se datorează bolilor de inimă, obezitatea contribuind major la apariția patologiilor cardiace. În concluzie, menționează autorii, crearea unui medicament eficient în prevenirea obezității ar putea îmbunătăți calitatea vieții în întreaga lume.

„Aceste rezultate arată cum cercetările noastre în chimia sintetică pot contribui în mod semnificativ la bunăstarea societății”, a declarat autorul studiului, Francis Yoshimoto, profesor asistent în Departamentul de Chimie al Colegiului de Științe UTSA (Universitatea din Texas).

sursa: Science Daily
foto: Eunhee Chung de la UTSA (al doilea de la stânga) și Francis Yoshimoto (al patrulea de la stânga) conduc o echipă de cercetare interdisciplinară care a dezvoltat un inhibitor inovator care se arată promițător în combaterea obezității și prevenirea bolilor de inimă.

Data actualizare: 08-03-2022 | creare: 08-03-2022 | Vizite: 355
Bibliografie
New treatment to combat obesity and heart disease, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/03/220304090352.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Băuturile îndulcite, asociate cu un risc mai mare de boli de inimă
  • Ciocolata poate scădea riscul cardiovascular
  • Vitamina C - asociată cu reducerea riscului de boli cardiovasculare și moarte prematură
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum