Medicamentele anti-obezitate pot reduce riscul de deces la pacienții cu osteoartrită

©

Autor:

Medicamentele anti-obezitate pot reduce riscul de deces la pacienții cu osteoartrită
O cercetare publicată în jurnalul Arthritis & Rheumatology explorează relația dintre pierderea în greutate indusă de medicamentele antiobezitate și mortalitatea de orice cauză în rândul pacienților cu osteoartrită de genunchi sau șold. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 6.524 de persoane cu vârste între 40 și 90 de ani, suferind de steoartrită de genunchi sau șold, din baza de date a IQVIA Medical Research Database, care include înregistrări de sănătate din Marea Britanie.
Cercetătorii au definit grupuri de pacienți în funcție de rata pierderii în greutate în primul an de la inițierea tratamentului cu medicamente antiobezitate și au analizat efectele asupra mortalității și a altor probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea, diabetul de tip 2, tromboembolismul venos, bolile cardiovasculare și cancerul.

Rezultatele studiului indică că o rată lentă până la moderată de pierdere în greutate (2% - 10%) este asociată cu o scădere a mortalității, în timp ce o pierdere rapidă în greutate (≥10%) nu a arătat diferențe semnificative comparativ cu cei care și-au menținut greutatea sau au crescut în greutate. De asemenea, s-a observat un efect protector al pierderii în greutate asupra riscului de a dezvolta hipertensiune, diabet de tip 2 și tromboembolism venos. În schimb, nu au fost observate diferențe semnificative în riscul de cancer între grupuri.

Studiul sugerează că pierderea în greutate indusă de medicamentele antiobezitate poate fi o strategie eficientă pentru prevenirea obezității și a problemelor de sănătate asociate cu steoartrita de genunchi sau șold. Rezultatele acestei cercetări pot ghida elaborarea politicilor de sănătate și îmbunătățirea bunăstării pacienților cu steoartrită de genunchi sau șold care sunt și supraponderali sau obezi.

sursa: News Medical

Data actualizare: 07-12-2023 | creare: 07-12-2023 | Vizite: 285
Bibliografie
Anti-obesity medications may offer survival benefits for osteoarthritis patients, link: https://www.news-medical.net/news/20231206/Anti-obesity-medications-may-offer-survival-benefits-for-osteoarthritis-patients.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cheia prevenției și tratamentului osteoartritei, în sfârșit descifrată
  • Nanotehnologie pentru detectarea biomarkerilor moleculari ai osteoartritei
  • Embolizarea arterelor geniculare (GAE) - operația pentru osteoartrita genunchiului ce poate diminua durerea
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum