ROmedic Cabinete medicale Oradea Cabinete Medicină sportivă Medicină sportivă Oradea

Biorezonanta

Biorezonanta
Informatile furnizate de aparatul de biorezonanta sunt fundamental diferite fata de cele oferite de radiografii ,analize de sange ,din moment ce ne vorbesc despre starea energetica a intregului organism,luat ca un tot si despre directia in care organismul isi concentreaza energia .
Analiza fiind globala in intregul organism si nu doar in cativa ml de sange ,are o acuratete mult mai mare erorile survenind mult mai rar .
Odata masurate nivelurile de vitamine ,amioacizi ,minerale ,zaharuri,toxine, hormoni,bacterii,virusi,sanatatea si echilibrul organelor interne,aparatul compara toate aceste valori cu normele etalon din baza de date ,de fapt el descopera orice lucru care afecteaza starea de sanatate !
Mai jos va prezint cateva vitamine ,despre functia lor nutritionala si afectiunile care se pot trata cu fiecare in parte .
Vitamina A
Functie nutritionala: antioxidant, ochi, mucoase, membrane; gingii, piele, cresterea parului si a oaselor; rezistenta la infectii.
Afectiuni tratate: sangerari nocturne, uscarea pielii si parului, infectii, alergii, oboseala, migrene.

Vitamina B1
Functie nutritionala: creier, sistem nervos, circulatie, capacitate de inmagazinare a informatiei
Afectiuni tratate: oboseala, nervozitate, depresii, iritabilitate, deranjamente stomacale (de digestie)
Vitamina B2
Functie nutritionala: oxigenarea celulelor, crestere, par, piele, ochi, formarea celulelor si a anticorpilor
Afectiuni tratate: probleme ale pielii, probleme de greutate si vedere, indigestie, chelire
Vitamina B6
Functie nutritionala: nervi, muschi, piele, anticorpi si formarea celulelor sangvine, co-enzima in aminoacizi si acizi grasi
Afectiuni tratate: stres, depresii, insomnie, iritabilitate, probleme de greutate, hipoglicemie, ingrosarea vaselor de sange

Vitamina B 12
Functie nutritionala: sistem nervos, depunere de fier, dezvoltarea celulelor, apetit si crestere
Afectiuni tratate: stres, nervozitate, oboseala, scaderea apetitului, anemie
Vitamina B 12 e responsabila, printre altele, de functionarea corespunzatoare a sistemului nervos si circulator. Cele mai bogate surse le ofera: ficatul de vita ,tonul, pestele ,puiul ,laptele slab .
Vitamina C
Functie nutritionala: antioxidant; protejeaza parul, pielea, celulele si vasele de sange, gingiile si dantura
Afectiuni tratate: infectii, probleme ale pielii sau circulatiei, imbatranire, alergii, ranire si invinetire
Vitamina C combate radicalii liberi, care sunt in cantitati mari in organismul persoanelor care fumeaza si consuma alcool. Radicalii liberi duc la aparitia tumorilor canceroase si la imbatranire prematura. Fumatorii ar trebui sa consume zilnic 150 mg de vitamina C - necesarul lor este cu 50% mai mare decat la nefumatori. Cele mai bogate surse le ofera: varza , varza de Bruxelles , coacazele negre , macesele , portocalele , grepfrutul , ardei , capsunile .
Vitamina D
Functie nutritionala: absorbtia calciului si fosforului, oase si dinti puternici, homeostaza mineralelor
Afectiuni tratate: oase si dinti casabili, probleme ale gingiilor, slabirea muschilor, nervozitate, artrita, metabolism slabit
CALCIUL
Functie nutritionala: sistem osos si dentitie, acumulare de fier, relaxarea nervilor, rezistenta
Surse naturale de calciu: laptele si produsele lactate, galbenusul de ou, conopida, semintele de susan, soia, fasolea, mazarea, telina, anumite ape minerale, sardelele din conserve. Cele mai bogate surse le ofera: laptele slab , iaurtul , sardelele cu oase , broccoli fiert , caisele uscate .

Recomandari:
Afectiuni tratate: probleme ale sistemului osos si dentitiei, musculatura dureroasa, probleme ale sistemului nervos, palpitatii, insomnie.
- suplimentarea cantitatii de calciu este in mod special recomandata persoanelor care sufera de spasmofilie acuta sau cronica, osteoporoza, alergie, tulburari de concentrare, astenie, dureri de cap, tulburari de menopauza, hemoragii prelungite, iritabilitate sau nervozitate. Cea mai mare nevoie de un aport sporit de calciu o au copiii in perioada de crestere (mai ales intre 10 si 18 ani) si femeile in perioada de graviditate


MAGNEZIUL
Functie nutritionala: absorbtia calciului si a vitaminei C, sistem nervos puternic, oase, muschi, inima; energizare
Surse naturale de magneziu: cerealele integrale si fulgii de cereale integrale (porumb, grau, ovaz, orz, secara), nucile, alunele, smochinele, migdalele, merele, legumele verzi, laptele, ouale, ciocolata, crustaceele. Cele mai bogate surse le ofera: bananele , alune de pamant , drojdia , germenii de grau .
Afectiuni tratate: nervozitate, iritabilitate, slabirea muschilor, probleme cardiace, oboseala, depozitare de calciu.
Suplimentele de magneziu sunt la ora actuala larg folosite in practica medicala pentru prevenirea tromboflebitei, a ischemiei cardiace (mai ales cea provocata de cheagurile de sange), a aterosclerozei, vindecarea starilor de contractura musculara cronica, impiedicarea formarii depozitelor de calciu in tesuturile moi si in rinichi (sub forma de piatra la rinichi), reducerea colesterolului, inlaturarea colicilor abdominale si renale, tratarea insomniilor rebele. Apele minerale bogate in magneziu sunt un excelent remediu in gastrita hiperacida si in ulcerul gastric, avand capacitatea de a tampona sucurile gastrice.
 
Programare