Metodă nouă de contracarare a efectului imunosupresor întâlnit în bolile canceroase
Autor: Domșa Dariana

În cadrul studiului, publicat în Nature Cancer, cercetătorii au identificat un set de factori anti-imunosupresori care pot fi secretaÈ›i de celulele care acoperă căile respiratorii în plămâni. Cercetătorii au arătat într-un model de È™oarece cu cancer pulmonar că celulele care acoperă căile respiratorii inhibă celule imunosupresore pe care tumorile le folosesc să se sustragă de răspunsurile imune antitumorale (numite celule supresoare derivate din mieloide, prescurtat MDSC). Inhibarea MDSC a dus la o creÈ™tere a numărului de celule T antitumorale la locul tumorii È™i a îmbunătățit foarte mult eficacitatea imunoterapiei PD1 aprobată de AdministraÈ›ia pentru Alimente È™i Medicamente din SUA.
Cercetarea face parte dintr-un amplu efort È™tiinÈ›ific din ultimele decenii, demarat pentru a găsi modalități de a valorifica sistemul imunitar împotriva cancerului. Acest efort a dus la tratamente precum „inhibitori ai punctului de control imun” (ICI) care anulează parÈ›ial efectele imunosupresoare ale tumorilor. În ultimii ani, medicii oncologi au observat, de asemenea, că radiaÈ›iile ionizante, un tratament standard pentru multe tipuri de cancer, pot anula supresia imună È™i, prin urmare, pot spori eficacitatea tratamentelor ICI.
În noul studiu, cercetătorii au demonstrat, folosind un model de È™oarece cu carcinom pulmonar cu celule mici, cea mai frecventă formă de cancer pulmonar, că radiaÈ›iile au efect de îmbunătățire a imunității. Cercetătorii au descoperit că radiaÈ›iile au acest efect prin activarea È™i stimularea proliferării celulelor care acoperă căile respiratorii în plămâni, despre care se È™tie că ajută la protejarea È™i repararea căptuÈ™elilor sensibile ale căilor respiratorii, È™i care secretă diverse molecule. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că ar putea înlocui radiaÈ›ia cu un „cocktail” compus din opt dintre moleculele secretate È™i să obÈ›ină în esență acelaÈ™i rezultat care îmbunătățeÈ™te ICI. Descoperirile au fost confirmate în studii de laborator efectuate pe oameni.
sursa: Science Daily
foto: Dr. Mittal, Weill Cornell Medicine
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Concentrarea tratamentului impotriva cancerului direct la locul tumorii poate îmbunătăți imunoterapia
- Încălzirea celulelor canceroase crește eficiența tratamentelor împotriva cancerului
- Radioterapia după operația pentru cancerul de prostată ar putea fi amânată
- Vitamina D reduce răspândirea agresivă a celulelor melanomului
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni