Micro-robot hibrid cu o gamă largă de aplicații în medicină și protecția mediului, dezvoltat de către cercetătorii israelieni

©

Autor:

Micro-robot hibrid cu o gamă largă de aplicații în medicină și protecția mediului, dezvoltat de către cercetătorii israelieni
Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au dezvoltat un micro-robot hibrid cu o dimensiune asemănătoare unei celule biologice, care poate naviga și captura celule specifice dintr-o probă biologică. Micro-robotul are potențialul de a fi utilizat în domeniul medical, dar și în protecția mediului.
Micro-robotul hibrid, controlat și navigat prin două mecanisme diferite, poate naviga printre diferite tipuri de celule dintr-o probă biologică, identificând celulele afectate și sănătoase, fără a le distruge sau afecta. În plus, micro-robotul poate transporta celulele capturate către locul în care acestea pot fi supuse analizei suplimentare, cum ar fi analiza genetică, în vederea detectării mai precise a modificărilor genetice asociate cu diferite boli.

De asemenea, micro-robotul poate transporta un medicament sau o genă în celula unică țintită capturată, deschizând noi posibilități pentru tratarea unor afecțiuni. Dezvoltarea micro-robotului hibrid are un potențial semnificativ în domeniul analizei cu celule unice, unde este necesară analiza și studiul individual al fiecărei celule în parte.

Cercetătorii cred că tehnologia dezvoltată poate fi utilă în screeningul medicamentelor, protejarea mediului și în alte aplicații medicale, precum transportul medicamentelor către ținte specifice. Tehnologia poate fi utilizată, de asemenea, în chirurgie, deoarece poate ajuta la detectarea și îndepărtarea celulelor anormale din corpul pacientului.

sursa: Science Daily
foto: Tel-Aviv University

Data actualizare: 07-04-2023 | creare: 07-04-2023 | Vizite: 251
Bibliografie
Meet the hybrid micro-robot: The tiny robot that is able to navigate in a physiological environment and capture targeted damaged cells, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/03/230327114848.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: