Ministrul Sanatatii a promis doua termene diferite pentru Spitalul de urgenta

Data publicării: 26-03-2007

    Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a promis ca sibienii vor avea un spital clinic de urgenta performant la sfarsitul anului 2008, dupa ce anul trecut promitea ca spitalul va fi gata la inceputul lui 2007, transmite corespondentul ROMPRES.
    "Speram sa ne vedem cu totii la sfarsitul acestui an, depinde cum merg licitatiile, in noiembrie, decembrie, sa punem piatra de temelie a acestui spital de urgenta. (…) Spitalul va fi gata la sfarsitul lui 2008", a declarat, joi seara, ministrul Nicolaescu.
    In urma cu un an, el a declarat ca vrea un spital pentru urmatorii 50 de ani, modern si dotat la cel mai inalt nivel de aparatura.
    Constructia spitalului de urgenta din Sibiu intarzie din cauza terenului, care acum apartine Ministerului Apararii, iar situatia juridica va fi clarificata in prima sedinta a CSAT. Inainte sa se apuce de constructie, municipalitatea trebuie sa devina proprietara a o suta de hectare de teren de la marginea orasului Sibiu, unde acum se afla o unitate militara.
    Pana cand sibienii se vor trata in spitalul nou, actualul spital, vechi de zeci de ani, va beneficia de la minister, in acest an, de aparatura moderna in valoare de 945.000 de euro,  de alti 900.000 de euro pentru reabilitare, la care se adauga o dotare performanta cu aparatura de urgenta in valoare de 175.000 de euro.
    Deocamdata, bolnavii sibieni sunt plimbati de la un spital la altul pentru a face toate investigatiile medicale necesare.
    De mai bine de o jumatate de secol, in judetul Sibiu nu s-a mai construit nici un spital nou, de stat. Singura investitie notabila in domeniul medical a fost aparitia primei clinici medicale private, apartinand dr. Ilie Vonica. Cladirile in care functioneaza in prezent Spitalul Clinic Judetean Sibiu sunt vechi de peste un secol, conform conducerii spitalului.
    Viitorul spital de urgenta de la Sibiu va rezolva in mare parte si problemele accidentatilor de pe soselele care tranziteaza judetul. In ultimii ani, in judetul Sibiu a crescut alarmant numarul accidentelor rutiere, mai ales al celor soldate cu morti. In prezent, judetul Sibiu ocupa locul al doilea pe tara, dupa Bucuresti, la numarul accidentelor de circulatie. Tronsonul Sibiu - Vestem detine locul intai pe tara in ceea ce priveste numarul de accidente rutiere.
    In viitorul apropiat, Sibiul va deveni un nod important pe culoarul IV paneuropean si punct de legatura cu autostrada Bors-Brasov. Deocamdata, cele mai grave cazuri medicale din Sibiu sunt preluate de spitalele de urgenta din Cluj si Mures.

 

Sursa: Rompres

26-03-2007, Vizualizari 708
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.