Modernizarea dispozitivelor medicale portabile asigură o mai bună protecție a stării de sănătate

©

Autor:

Modernizarea dispozitivelor medicale portabile asigură o mai bună protecție a stării de sănătate

Inginerii de la North Carolina State University au creat un dispozitiv care utilizează energia termică din corpul uman pentru a monitoriza starea de sănătate.
Pentru versiunile anterioare, cercetătorii au folosit elemente semiconductoare care au fost conectate electric în serie folosind interconectări lichid-metal realizate din EGaIn - un aliaj netoxic de galiu și indiu. Ulterior, dispozitivul a fost încorporat într-un elastomer de silicon extensibil.

Noul dispozitiv este conceput după același model, dar îmbunătățește semnificativ funcția termică a versiunii anterioare, crescând în același timp densitatea elementelor semiconductoare responsabile de transformarea căldurii în electricitate. Una dintre îmbunătățiri este un elastomer din silicon - în esență un tip de cauciuc - care încapsulează interconectările EgaIn.

„Dispozitivul flexibil raportat în această lucrare este semnificativ mai bun decât celelalte dispozitive flexibile raportate până în prezent și se apropie de eficiența dispozitivelor rigide, ceea ce este încurajator”, a spus Mehmet C. Ozturk, autorul studiului.

Unul dintre punctele forte ale noii tehnologii este că elimină nevoia producătorilor de a dezvolta noi materiale termoelectrice flexibile, deoarece încorporează aceleași elemente semiconductoare utilizate în dispozitivele rigide.

sursa: Science Daily
foto: Mehmet Ozturk, NC State University


Data actualizare: 06-02-2020 | creare: 06-02-2020 | Vizite: 364
Bibliografie
Wearable health tech gets efficiency upgrade. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200130115431.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: