Motorul de căutare Google, util pentru monitorizarea noilor cazuri de COVID-19
Autor: Teodorescu Mihai

În cadrul studiului, cercetătorii au evaluat datele cu privire la impactul socioeconomic al politicilor de izolare și a examinat cererea de informații cu privire la vaccinuri, simptomele COVID-19 sau sănătatea mintală, printre altele. În acest scop, au fost utilizate datele colectate din 207 țări și teritorii de pe glob, din luna septembrie a anului 2018 și până în ultima lună a anului 2021.
Descoperirile au indicat că interesul de căutare pentru simptomele COVID-19 a fost strâns corelat cu cazurile precedente de COVID-19. În 2021, corelația mediană a fost ridicată, dar mai mică decât în 2022 pentru interesul de căutare în termeni precum pierderea mirosului sau a gustului, indicând relevanța și utilitatea lor chiar și la sfârșitul pandemiei. Termenii de căutare precum „coronavirus” și „cum să tratăm coronavirusul” au fost corelați negativ cu cazurile de COVID-19 în 2020 în multe țări, dar s-au corelat pozitiv în 2021.
Studiul indică, de asemenea, faptul că măsurile de izolare au determinat oamenii să își sporească interesul pentru căutarea unor expresii precum „sănătate mintală”, „șomaj” și „distanțare fizică”. Simultan, interesele de căutare pentru aspecte precum planificare familiei și a relațiilor au scăzut. În țările cu măsuri mai restrictive, interesele de căutare pentru cuvintele cheie legate de șomaj și sănătatea mintală au fost mai mari, iar interesele mai scăzute au fost observate pentru nuntă și divorț.
sursa: News Medical
foto: Olga Rolenko/Shutterstock
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Sursele de informație conservatoare și rețelele de socializare asociate cu dezinformarea privind COVID-19
- Mortalitatea cauzată de COVID-19, factor determinant pentru stabilirea incidenței reale a cazurilor de infectare
- Un vaccin împotriva COVID-19 administrat în doză unică a determinat un răspuns favorabil la modele animale
- Pacienţii cu COVID-19 pot fi clasificaţi în trei categorii
- Perioada „critica” covid ??
- Imunitate coronavirus - am scleroza multipla de 34 ani
- Intrebare Covid - ma tratez singur, acasa
- Covid-19 după TBC
- Printre simptomele covid 19 se numără și o durere de nas?
- Test anti sars-cov 2 IGG
- Covid-19 si sinuzita
- Ajutor urgent! covid19 poate ataca inima, creierul la copii de 19-20 de ani?
- Alergie la paracetamol si aspirina