Mutațiile apărute la virusul SARS-CoV-2 evită anticorpii neutralizanți și ar putea oferi rezistență virusului la vaccin
Autor: Teodorescu Mihai

Lucrarea actuală arată că este posibil ca SARS-CoV-2 să scape de vaccinurile și terapiile existente, însă fără a estima cu precizie exact când s-ar putea întâmpla acest lucru.
Deoarece aceste eliminări se întâmplă într-o parte a secvenței care codifică forma proteinei spike, anticorpul anterior neutralizant nu mai poate detecta virusul, relatează cercetătorii în revista Science. „Nu poți repara ceea ce nu este acolo”, a declarat autorul principal al studiului, Paul Duprex, director al Centrului pentru Cercetarea Vaccinului de la Universitatea din Pittsburgh.
Grupul de oameni de știință condus de Paul Duprex a întâlnit mai întâi aceste deleții rezistente la neutralizare într-o probă de la un pacient imunocompromis, care a fost infectat cu SARS-CoV-2 timp de 74 de zile înainte de a muri în cele din urmă din cauza COVID-19. Apoi, cercetătorii au apelat la ajutorul profesorului asistent de biologie moleculară și genetică moleculară, expert în virusul gripal, Kevin McCarthy, pentru a vedea dacă delețiile prezente în secvențele virale ale acestui pacient ar putea face parte dintr-o tendință mai largă.
Cercetătorii au analizat prin baza de date a secvențelor SARS-CoV-2 colectate în întreaga lume, de când virusul s-a răspândit pentru prima dată asupra oamenilor. Printre secvențele pe care aceștia le-au identificat ca având aceste ștergeri ale secvențelor genetice s-a numărat și așa-numita „variantă britanică”. La momentul descoperirii, tulpina era încă în curs de dezvoltare și nimeni nu știa semnificația pe care avea să o aibă.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- COVID-19 ar putea scădea testosteronul, posibil reducând prognosticul bărbaților infectați
- Molnupiravir, medicamentul oral care blochează transmiterea virusului SARS-CoV-2
- Tinerii spitalizați pentru COVID-19 pot dezvolta forme severe ale bolii
- Au fost identificate 7 forme de manifestare ușoară a COVID-19
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni