ROmedic Firme medicale Produse ingrijire corporala si infrumusetare

Sirop de artar 500 ml

-21%
54.77 lei
Preț vechi: 69.44 lei | Economisești: 14.67 lei
VALABILITATE:
> 7 zile
Comandă

Scurtă prezentare:

Sirop de artar (categoria D) - se foloseste ca indulcitor pentru cafea sau ceai, dand o savoare catifelata, sau ca topping. Retete de slabit / detoxifiere.

Reduceri medicale: Sirop de artar 500 ml

Prezentare detaliată:

Sirop de artar categoria D, 500ml

 

Siropul de artar este unul din cei 4 indulcitori naturali (Siropul de artar, Stevia rebaudiana, Xylitolul, Siropul de agave) care pot inlocui zaharul

 

Siropul de artar contine antioxidanti si nutrienti valorosi la fel ca si mierea, insa spre deosebire de aceasta, rezista la temperaturi ridicate si se poate folosi la prepararea prajiturilor.

 

Siropul de artar are o putere de indulcire mai mare decat a zaharului si aduce un aport caloric mai mic. In ciuda gustului sau remarcabil si a compusilor benefici, siropul de artar este constituit in proportie de 70% din zaharoza, prin urmare are un indice glicemic relativ ridicat (65), apropiat de al zaharului brun (70), si este bine, la randul sau, sa fie consumat cu moderatie.

 

Artarul este un arbore rezistent, ce infloreste primavara inainte de a infrunzi, cu lemnul tare de culoare alba si frunze lucioase, despicate in cinci lobi lungi si ascutiti. Descoperit de triburile ameridiene cu mult inaintea colonistilor americani, siropul de artar a devenit o parte importanta din identitatea Canadei, frunza de artar fiind folosita ca simbol al Canadei inca din secolul 18, fiind reprezentata atat pe steagul tarii cat si pe monede.

 

Siropul de artar se obtine prin fierberea sevei copacului, recoltata numai într-o anumita perioada a anului, de la sfarsitul lunii februarie pana la jumatatea lunii aprilie. Dintre numeroasele specii de artar, doar cateva sunt folosite pentru obtinerea acestei delicatese.

 

In functie de culoare, de data de recoltare a sevei si de gust, siropul de artar este clasificat in 4 grade: A, B, C si D. Daca siropul de grad A are o culoare maronie relativ luminoasa si are o aroma fina, cel de grad C este inchis la culoare si are un gust puternic aromat. Cel mai bun sirop este cel din categoria D.

 

Siropul de artar este o sursa excelenta de mangan si zinc, 13 grame de sirop de artar furnizand 22% din necesarul zilnic de mangan.

 

Pe langa restul beneficiilor, nu este de neglijat faptul ca este folosit in una din cele mai de succes retete de slabire. Beyonce a slabit rapid cu sirop de artar si suc de lamaie!

 

De fapt, dieta cu arţar a fost promovată de celebrităţi feminine din America.

 

Reteta de preparare a cocktail-lului cu care au tinut aceasta dieta este:
- 3l de apa
- 1 ceasca suc lamaie
- 1 ceasca sirop artar sau melasa
- 1 lingurita piper cayenne


Se agita inainte de a fi baut. Se vor bea 8-12 pahare pe zi. Nimic altceva!
Atentie: cauzeaza sete, dureri si oboseala, acestea reprezentand efectele dezintoxicarii corpului.
Aici veti gasi pareri pro si contra legate de aceasta dieta

 

"Din pacate, dietele rapide au cea mai mare cautare. Tot din pacate, pe internet, o adolescenta va gasi mai repede o dieta drastica si care promite o slabire rapida decat indicii/sfaturi despre cum sa traiesti si slabesti sanatos si sa nu apelezi la astfel de regimuri de infometare."

 

sau

 

"Este un regim drastic, intr-adevar, insa la foarte multe persoane din anturajul meu a dat roade. Si eu am tinut aceasta dieta de slabit si am scazut in greutate 8kg in 10 zile. Nu stiu daca celelalte variante de slabit ale acestei diete sunt la fel de bune, insa te simti minunat dupa terminarea ei..."
Mod de intrebuintare: siropul de artar poate fi folosit ca indulcitor pentru cafea sau ceai, dand o savoare catifelata sau ca topping pentru vafe, clatite, placinte, dar poate fi folosit si ca parte componenta a unui sos pentru diverse preparate culinare.


Comandă