Nelu Tătaru către tinerii medici: Urmează o perioadă grea, dar cu mari satisfacţii profesionale

Data publicării: 26-11-2020

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, le-a spus, joi, tinerilor medici că urmează o perioadă grea pentru ei, dar cu mari satisfacţii profesionale, evidenţiind responsabilitatea acestei generaţii care a ales prioritar specialităţile deficitare de care este nevoie în sistem în situaţia actuală, respectiv ATI şi boli infecţioase.

Ministrul Sănătăţii a verificat joi modul de desfăşurare a procesului de repartiţie a candidaţilor admişi la concursul de intrare în Rezidenţiat, sesiunea din 15 noiembrie 2020, a precizat un comunicat al MS.

În aceste zile, peste 9.000 de tineri medici care au obţinut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe ţară, aleg locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire. Astăzi alegerea este realizată de tinerii medici care au optat pentru domeniul medicină, a precizat sursa citată.

"Vin în faţa voastră cu aceleaşi emoţii pe care le-am avut acum mai bine de 20 ani, când mă aflam în ipostaza de a alege specialitatea. Urmează o perioadă frumoasă, în acelaşi timp şi grea pentru voi, dar care o să vă aducă mari satisfacţii profesionale. Felicit pe toţi cei care au reuşit să treacă acest concurs şi le urez succes", a spus Nelu Tătaru, citat de comunicat.

Ministrul Sănătăţii a evidenţiat responsabilitatea acestei generaţii de tineri medici care a ales prioritar specialităţile deficitare, de care este nevoie în sistem în situaţia actuală, respectiv ATI şi boli infecţioase. De asemenea, ministrul Tătaru a mulţumit conducerii centrelor universitare şi echipei MS care au reuşit să organizeze cu succes concursul din data de 15 noiembrie, dar şi procesul de după concurs în situaţia participării unui număr record de candidaţi, aproximativ 12 000 şi într-un context epidemiologic special şi dificil, a mai precizat MS.

Potrivit MS, timp de patru zile, până în data de 27 noiembrie 2020, toţi candidaţii care au obţinut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe ţară, aleg locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

Ca în fiecare an, repartiţia se face prin teleconferinţă. Anul acesta, organizatorii au lansat o platformă informatică prin care se poate urmări tot procesul de repartiţie online, în timp real, de către candidaţi, astfel încât să se asigure distanţarea socială.

Având în vedere numărul de candidaţi care au obţinut punctajul de promovare, anul acesta Ministerul Sănătăţii a decis majorarea cifrei de şcolarizare de la 7.061 la 9.116, pentru a da posibilitatea de a alege un loc sau un post în specialitate tuturor acestor candidaţi. Un număr de 565 locuri suplimentare sunt la domeniul medicină pentru specialităţile: anestezie şi terapie intensivă, boli infecţioase, epidemiologie, igienă, medicină de familie, medicină de laborator, medicină de urgenţă, medicină internă, pneumologie şi radiologie-imagistică medicală.

Informaţii suplimentare pot fi accesate pe pagina oficială de rezidenţiat www.rezidentiat.ms.ro.
Sursa: Agerpres, 26-11-2020, Vizualizari 70
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.