Consultații de specialitate pentru diagnosticarea și tratarea bolilor neurologice si psihiatrice pentru copii si adulti. Aparatură modernă: EEG(electroencefalograma), EMG (electromiografie), ecograf doppler artere carotide si vertebrale si cerebral (transcranian), monitorizare Holter EKG
ROmedic Cabinete medicale Sibiu Cabinete Psihologie Psihologie Sibiu

Electroencefalograma

Electroencefalograma (EEG) reprezinta un examen important in diagnosticul epilepsiei. Si poate fi indicat in diagnosticul durerilor de cap, starilor de lesin, starilor confuzionale, miscarilor involuntare, traumatismelor cranio-cerebrale, tumorilor, infectiilor cerebrale, furnizand informatii despre existenta si localizarea unei leziuni cerebrale sau focar declansator pentru crizele epileptice.

 

Electroencefalograma (EEG) reprezinta o tehnica de inregistrare si interpretare a activitatii electrice a creierului. Captarea se face prin intermediul unor electrozi asezati pe scalp, cuplati la un aparat numit electroencefalograf. Activitatea cerebrala se bazeaza pe conexiunile si comunicarea dintre neuroni, ce se realizeaza prin transmiterea unor mici semnale electrice, denumite impulsuri electrice. Acestea creeaza potentiale electrice care sunt receptionate de electrozii amplasati pe scalp.

 

Este important ca scalpul sa fie curat in ziua examinarii, fara geluri sau alte produse de coafat. Veti fi invitat sa va asezati pe un scaun sau pe un pat, cat mai relaxat posibil, nemiscat, cu ochii inchisi. Examinatorul va aplica pe scalpul dvs electrozii, mici discuri metalice, conductoare, ce sunt conectati prin fire la aparatul electroencefalograf.


Electroencefalograma standard presupune inregistrare in stare de veghe, la pacientul relaxat, cu ochii inchisi. Aceasta poate avea o durata intre 20 – 30 minute. In timpul examinarii, medicul va poate solicita sa deschideti ochii, sa executati anumite miscari, sa respirati profund sau se va testa reactivitatea la hiperventilatie (respiratie profunda, rapida), stimulare luminoasa intermitenta etc.

 

  •  
 
Programare