Nirmatrelvir, Molnupiravir și Remdesivir rezistă împotriva variantei Omicron in vitro
Autor: Domșa Dariana

În studiul actual, cercetătorii au infectat două dintre celulele esențiale pentru multiplicarea virală cu tulpina originală a noului SARS-CoV-2, precum și cu tulpinile Alpha, Beta, Delta și Omicron izolate din tampoane nazofaringiene ale unor pacienți. Celulele infectate au fost apoi tratate cu șase doze diferite din trei agenți antivirali clinici (Nirmatrelvir, Remdesivir și Molnupiravir). Procentul de celule infectate, viabilitatea celulelor și concentrația inhibitoare necesare pentru a ucide cel puțin 50% din celulele infectate (IC50) au fost evaluate ulterior în toate celulele tratate.
Nirmatrelvir s-a dovedit că oferă o potență similară împotriva tuturor variantelor SARS-CoV-2 testate, inclusiv a variantei Omicron, în ambele tipuri de celule infectate. Mai mult, aceeași consistență a potenței a fost observată atunci când atât Molnupiravir, cât și Remdesivir, au fost utilizate pentru a trata celulele infectate. Deși valorile IC50 pentru fiecare agent antiviral nu au fost diferite în mld semnificativ atunci când au fost testate împotriva diverselor tulpini ale noului SARS-CoV-2, Molnupiravir pare a fi mai eficient în ceea ce privește valorile sale IC50 în comparație cu cele oferite de Nirmatrelvir sau Ramdesivir.
Concluziile studiului actual demonstrează faptul că Nirmatrelvir, Remdesivir și Molnupiravir își păstrează activitatea antivirală împotriva tuturor variantelor SARS-CoV-2 testate. În special, acestea includ variantele Delta și Omicron, ambele fiind responsabile pentru majoritatea noilor infecții clinice.
sursa: News Medical
foto: NIAID
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Cum sunt afectate gravidele de variantele SARS-COV 2
- Traiectoria sindromului post-COVID-19: de la inflamație cardio-renală la tulburări ale funcției fizice și psihice
- COVID-19 ar putea fi transmis de către mame nou-născuților
- Forma degetelor ar putea corela nivele scăzute de testosteron cu spitalizarea în urma contactării COVID-19
- Ce set de analize se fac după vindecarea de covid?
- S-a arătat la TV că molnupiravir tratează Covid 100%.De ce nu se aduce cat mai repede?
- Ajutați-mă! Se da antibiotic la Covid? Va mai putea respira singura?