Trăiește magia energiei universale! Ești propriul tău vindecător și al celor dragi ție!
ROmedic Cabinete medicale Alba Iulia Cabinete Medicină alternativă și naturistă Medicină alternativă și naturistă Alba Iulia

Istoricul terapiei craniosacrale

Autor: Horatiu-Flaviu
ISTORICUL TERAPIEI CRANIO-SACRALE
Andrew Taylor Still (1828-1917), medic american cu studii academice făcute la Colegiul de medicină şi chirurgie din Kansas City, după ce pierde trei copii în timpul unei epidemii de meningită, în 1874, trăieşte o experienţă care pare să fi dat naştere osteopatiei (osteopathy). În 1892, el întemeiază Şcoala Americană de Osteopatie care cunoaşte o mare expansiune atât în SUA cât şi în Europa. A.T. Still a numit şcoala sa Medicină Osteopată plecând de la faptul că în cercetările din acel timp, el a considerat că toate condiţiile patologice pleacă de la sistemul osos, dar conceptul final a fost şi este de a privi omul ca un tot unitar.
Conceptul de sistem craniosacral începe în anii 1920 când Wiliam G. Sutherland (1873-1954), student al Şcolii de Osteopatie Americană, elev al doctorului A.T. Still. Sutherland fiind intrigat de forma oaselor craniene, începe studiul articulaţiilor craniene făcând experienţe pe propria persoană. El continuă studiile pentru mai bine de 55 de ani, dar în 1932 face prima prezentare a studiilor sale în faţa Asociaţiei Osteopaţilor Americani, avansând ideea că oasele craniene sunt flexibile şi au o legătură mecanică prin intermediul membranei meningeale cu oasele bazinului - cu osul sacru. Sutherland pune bazele osteopatiei craniene.
Bazat pe conceptul osteopatiei craniene, în anii 70, MEDICUL OSTEOPAT John E.Upledger (1932-2012) face studii şi cercetări împreună cu o echipa de medici, biochimişti, energeticieni şi ingineri, documentând ştiinţific fenomenul de "mişcare respiratorie craniană" (termen din osteopatia craniană) şi funcţionarea sistemului cranio-sacral.
Doctorul John Upledger este fondatorul terapiei CranioSacrale. Upledger Institute din Palm Beach-Florida (SUA) este institutul care cerceteaza sistemul craniosacral in mod continuu, dezvolta si imbunatateste tehnici terapeutice si formeaza terapeuti in terapia cranio-sacrala (metoda Upledger) in toate colturile lumii. In tara noastra, reprezentantul oficial recunoscut al acestui institut este Asociatia Craniosacrala-metoda Upledger, Romania.
Dr. John E. Upledger a fost Membru al Academiei Americane de Osteopatie, Membru Academic al Societăţii Britanice de Osteopatie şi Doctor în Ştiinţe. Specizalizările sale includ: Manipulare osteopatică, terapie CranioSacrală, eliberare Somato-Emoţională, acupunctură şi medicină preventivă. De a lungul carierei de osteopat, Dr. Upledger a fost recunoscut ca un inovator şi îndrumător în descoperirea de noi terapii. În special dezvoltarea terapiei CranioSacrale i-a câştigat o reputaţie internaţională.
Deşi marea parte a experienţei sale a fost obţinută din practica privată, Dr. Upledger a fost cercetător şi profesor de biomecanică, între 1975 1983, la Universitatea de Stat Michigan. În acest timp el a condus o echipă de specialişti în anatomie, fiziologi, bio fizicieni şi bio ingineri, în experienţele asupra existenţei şi influenţei sistemului craniosacral. Ca rezultat al acestor studii ştiinţifice s a ajuns la explicarea funcţionării şi utilizarea sistemului craniosacral în evaluarea şi tratarea disfuncţiilor creierului şi ale coloanei vertebrale.
În toată această perioadă, Dr. Upledger a dezvoltat şi perfecţionat tehnicile terapiei CranioSacrale care este predată în programa Institutului Upledger, din anul 1985 la profesionişti în sănătate, ca osteopaţi, doctori in medicină, psihiatri, dentişti, surori medicale, chiropractori, kineto-terapeuţi şi masori.
Dr. John Upledger este autorul a numeroase cărţi, caiete de studiu şi multe articole publicate în reviste de specialitate.
Pentru a beneficia de efectele minunate si benefice ale terapiei craniosacrale-metoda Upledger in Alba Iulia, va puteti adresa cabinetului nostru de intretinere corporala, la tel: 0747-080238, Horatiu-Flaviu, terapeut craniosacral acreditat de Upledger International Institute din Palm Beach-Florida (U.S.A.). E-mail: horareiki@gmail.com, tel: 0747-080238.
 
Programare