Trăiește magia energiei universale! Ești propriul tău vindecător și al celor dragi ție!
ROmedic Cabinete medicale Alba Iulia Cabinete Medicină alternativă și naturistă Medicină alternativă și naturistă Alba Iulia

100 de ani de REIKI

Autor: Horatiu-Flaviu

100 DE ANI DE REIKI (1922-2022)

 

REIKI este o tehnică energetică japoneză, o cale spirituală, care ajută la dezvoltarea personalității și la echilibrarea în planul fizic, emoțional, spiritual al omului, prin canalizarea Energiei Universale Vitale. Tehnica vindecării cu energie universală este veche de când lumea, dar a fost redescoperită, redenumită și ”organizată” sub forma unei tehnici terapeutice, de către maestrul Mikao Usui din Japonia, în primăvara anului 1922.

 

Expresia Reiki este o combinație a doua kanji (silabe):

 

REI = divin, vital, cosmic, universal, dumnezeiesc, spiritual, sfânt;

KI = energie, forța, forța vitală omniprezentă.

A rezultat astfel, cuvântul REIKI: Energie universală, de esență spirituală.

REIKI împuternicește înțelepciunea și abilitățile naturale ale corpului de a se vindeca și a se auto-echilibra.

În jurul nostru se află obiecte, plante, animale, ființe umane, totul este materie, dar materia este energie și informație organizată după un algoritm stabilit.

 

În fizica cuantică, la fel ca și în științele ezoterice, energia este recunoscută drept natura fundamentală a existenței.

 

Corpul omenesc, gândurile și emoțiile, sunt toate compuse din energie, care oscilează pe diferite frecvențe (vibrații).

 

Vibrația pe care o emiteți este frecvența personală energetică. Este energia care înconjoară și penetrează fiecare celulă a corpului vostru.

 

Noi suntem mai mult decât corpul fizic, noi suntem de fapt Ființe multidimensionale, energetice și spirituale, care au o experiență umană, în plan fizic.

 

Cu cât este vibrația mai înaltă, cu atât mai multă Lumină emitem, particulele de Lumină din noi vibrează mult mai repede și cu atât suntem mai puternici conectați la sufletul nostru și la Univers.

 

Reiki nu are interdicții sau condiții, poate accepta orice mod de a vedea lumea, poate fi practicat de către oricine, indiferent de sex, religie, statut social sau nivel de pregătire profesională. Reiki este o tehnică simplă, care se dobândește prin ritual de inițiere (acordaj la sursa de energie) realizat de către un maestru/profesor și se practică foarte ușor, prin simpla așezare a palmelor pe centrii energetici sau pe locurile dureroase. Energia Reiki se poate transmite direct sau de la distanță, cu aceleași minunate beneficii. Poate fi aplicată în paralel cu alte tehnici și cu menținerea tratamentului medical.

 

Reiki este substratul sau natura fundamentală a oricărui lucru și prin acordajele Reiki începem să refacem legătura directă pe care am avut-o dintotdeauna cu toată energia existentă.

 

Reiki funcționează doar prin simpla intenție de a administra energia si astfel, ea începe să fie atrasă.

 

Reiki transcende timpul și spațiul. Transmiterea energiei la distanță se face prin puterea gândului, oriunde în spațiu și timp.

 

Reiki nu este o religie, dar vorbește despre baza tuturor religiilor străvechi, adică despre Iubirea necondiționată. Ne ajută să respectăm și să iubim propria noastră persoană, să ne cunoaștem pe noi înșine. Ne ajută să trecem peste prăpastia pe care am creat-o între noi și anturajul nostru (în cazul în care ea există) și restabilește armonia între persoane. Reiki nu are dogme, legi, interdicții sau condiții, poate exista liber și poate accepta orice mod de a vedea lumea și orice altă învățătură filozofică sau religioasă. Reiki se poate practica în paralel cu alte tehnici manuale și energizările se efectuează cu menținerea tratamentului medical.

 

Este una dintre cele mai frumoase și cele mai clare căi de autocunoaștere.

Sistemul de "chakre - nadis-uri" este un tipar de curgere a energiei forței vitale (Reiki) universale prin organism. Aceste chakre sunt niște vortex-uri non-fizice de energie, care transmută forța vitală în forme folosibile, pentru funcționarea trupului și minții.

 

Chakrele sunt conectate între ele și cu trupul fizic și prin nadis-uri (fire energetice prin care circulă energia)

 

Cele șapte chakre majore sunt amplasate paralel cu coloana vertebrală, pornind din zona coccisului și până în creștetul capului; ele corespund glandelor endocrine și celor șase plexuri nervoase majore ale trupului.

 

Dincolo de trupul fizic se extind multiple trupuri subtile (corpuri energetice) prin care energia vitală curge din Univers în ființa fizică.

 

Aceste câmpuri de energie se interferează unele cu altele și cu trupul fizic, obținându-se astfel un puternic efect asupra stării de sănătate fizică, mentală și emoțională.

 

Deși nu sunt compuse din materie, corpurile energetice pot fi percepute prin atingere și adeseori sunt constatate de către practicienii Reiki, prin anumite senzații care apar în palme.

 

Toate stările de boală sunt de fapt dezechilibre ale câmpurilor energetice, iar Reiki abordează și rezolvă aceste dezechilibre.

 

Toată lumea se naște cu capacitatea de vindecare și auto-vindecare, însă, din diferite motive, aceasta se pierde în perioada primei copilării, rămânând într-o stare de adormire, ascunsă undeva în adâncul ființei.

 

Un Maestru Reiki are calitatea de a trezi această capacitate și de a o scoate la suprafață, printr-un act sacru de inițiere (acordaj).

 

Principiile Reiki sunt înțelepciune pură, transmițând o energie specială. Îmbrățișând aceste principii, înțelepciunea, compasiunea și forța lor, ne pot ghida nu numai când folosim Reiki, ci și în toate aspectele vieții zilnice.

 

Dacă aducem Reiki în viețile noastre, atunci vom începe ascensiunea spre sănătate, bunăstare și spiritualitate.

 

Ce poate face Reiki pentru mine?

Reiki te ajută să-ți menții sau să-ți regăsești sănătatea; să-ți clarifici ideile și să-ți dezvolți mintea; să fi optimist și să-ți faci planuri de viitor. Te ajută să cunoști realitatea în mod obiectiv și să fi realist în aspirațiile tale; te ajută să îți dezvolți latura spirituală și chiar ascensiunea spirituală.

Reiki acționează strict individual, niciodată nu-i face pe oameni să semene unul cu altul. Vei fi tu însuți, dar vei fi în cea mai bună formă fizică, mentală, emoțională, cu cea mai bună memorie și cu legăturile spirituale optime care să-ți permită să te dezvolți în interesul tău propriu și al celor dragi ție.

Aplicarea celor 5 principii Reiki, împreună cu auto-tratamentul zilnic, ne dezvoltă capacitatea de vindecare, înțelepciunea, compasiunea și forța interioară:

 

Începând de azi

Trăiesc fără teamă,

Trăiesc fără îngrijorare,

Trăiesc, iubesc și respect toată creația divină,

Trăiesc și muncesc onest,

Mulțumesc pentru toate binecuvântările!

 

Iată mai jos, câteva din efectele și beneficiile Reiki:

 

ajută corpul în procesul de vindecare; elimină durerea; reduce stresul, anxietatea și frustrarea; echilibrează glandele și organele;

oferă echilibru mental și emoțional; echilibrează sistemul nervos;

echilibrează energiile organismului; detoxifică și curăță corpul (purifică); curată și elimină blocajele energetice; accelerează procesele de vindecare, prin stimularea sistemului imunitar;

dezvoltă compasiunea și respectul pentru viața; aduce bucurie, pace interioară și echilibru; crește intuiția, creativitatea și gândirea clară; aduce exact ceea ce este necesar în viața practicantului;

nu are efecte dăunătoare sau nocive; nu creează dependență;

te ajută în realizarea scopurilor; tratează toate formele de viață (oameni, animale, plante); tratamentul total, complet și complex al corpurilor energetice - fizic, emoțional, mental și spiritual; completarea tuturor tratamentelor medicale alopate; tratarea obiceiurilor dăunătoare și a dependențelor; tratarea cauzei unei afecțiuni și nu doar al simptomelor acesteia; modelarea personalității și a caracterului etc.

 

Note importante:

1) Terapia Reiki este recunoscută în România ca practică de medicină complementară prin Legea nr. 118/2007. Reiki lucrează complementar cu alte forme de tratament medical sau psihologic.

 

2) Metoda este recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și este utilizată în multe spitale din diverse țări civilizate. În Statele Unite ale Americii, terapia Reiki a fost adoptată de un număr tot mai mare de instituții de îngrijire medicală. Centrul de Cercetare Reiki din Statele Unite ale Americii (The Center for Reiki Research Including Reiki in Hospitals) organizează studii științifice cu privire la eficiența terapiei Reiki pentru diverse afecțiuni, cu rezultate pozitive dovedite științific.

 

3) Reiki nu înlocuiește consultul medical de specialitate și tratamentul medical alopat.

 

Dacă vrei să-ți îmbunătățești viața și să ai parte de sănătate, armonie și succes, te pot ajuta să înveți REIKI, această tehnică energetică miraculoasă. Inițieri reiki, de la gradul 1, la grad de maestru/profesor, tratamente reiki directe sau la distanță: detalii și programări la cursuri și terapie, la tel: 0747-080238 sau pe e-mail: horareiki@gmail.com.

Cu mult drag și aleasă prețuire,

Horatiu Flaviu, maestru/profesor REIKI.

 

 
Programare