Noi mecanisme celulare ar putea ajuta la combaterea cancerului și a îmbătrânirii

©

Autor:

Noi mecanisme celulare ar putea ajuta la combaterea cancerului și a îmbătrânirii
Un nou studiu, publicat recent în revista Cell, a identificat un mecanism celular necunoscut anterior care ar putea ajuta la combaterea cancerului și a îmbătrânirii. Cercetătorii au descoperit modalitatea prin care celulele „își aduc aminte identitatea” atunci când se divid, un fenomen care poate avea legătură cu îmbătrânirea și dezvoltarea cancerului.
Studiul a arătat că mecanismul în cauză, numit memorie epigenetică mediată H2A-H2B, joacă un rol crucial în îmbătrânire și în dezvoltarea cancerului. Din punct de vedere tehnic, mecanismul ajută la menținerea memoriei celulelor epigenetice în timpul diviziunii celulare. Potrivit autorilor, „informațiile epigenetice despre histonele H2A-H2B sunt transmise local și cu precizie în timpul replicării ADN-ului și, mai târziu, ajută la introducerea informațiilor corecte asupra histonelor H3 și H4”.

Descoperirile cercetătorilor au implicații semnificative pentru cercetările asupra cancerului și a îmbătrânirii. De exemplu, oamenii de știință pot utiliza noile informații pentru a dezvolta noi terapii care să ajute celulele să își mențină funcționalitatea pe parcursul diviziunii celulare. În plus, descoperirile actuale ar putea avea implicații mai largi pentru cercetările în domeniul biologiei moleculare.

sursa: Science Daily
foto: Københavns Universitet Faculty of Health and Medical Sciences News

Data actualizare: 17-02-2023 | creare: 17-02-2023 | Vizite: 283
Bibliografie
Previously unknown cell mechanism could help counter cancer and aging, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/02/230213120650.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce unele celule, deși au gene identice, acționează diferit?
  • Un nou studiu expune codul morții celulare
  • O cale de autodistrugere, un întrerupător pentru cancer
  •