Noi medicamente ar putea ajuta fumătorii să renunțe mai ușor la tutun

©

Autor:

Noi medicamente ar putea ajuta fumătorii să renunțe mai ușor la tutun
Cercetătorii de la Washington State University au realizat mai mult de zece medicamente ce ar putea veni în ajutorul fumătorilor care doresc să renunțe la tutun. Moleculele au potențialul de a limita dorința de nicotină prin încetinirea descompunerii acesteia în organism și întârzierea simptomelor de sevraj.
Autorii cercetărilor publicate în revista Journal of Medicinal Chemistry vizează enzima hepatică ce metabolizează nicotina: CYP2A6. La mijlocul anilor 90, cercetătorii canadieni au arătat că persoanele care au mai puține copii ale unei gene aparținând acestei enzime au tendința să fumeze mai puțin și sunt mai puțin predispuși să devină dependenți de fumat.

După metabolizarea nicotinei în organism apar senzații de furnicături în mâini și picioare, transpirații, anxietate și iritabilitate, motiv pentru care fumătorii îți aprind o nouă țigară. Cu o experiență de 15 ani în domeniul dependenței de nicotină, autorul studiului, Travis Denton, este de părere că întârzierea simptomelor de sevraj ar putea ajuta fumătorii care vor să se lase de tutun.

Potrivit cercetătorilor, inhibarea enzimei CYP2A6 nu are efecte asupra sănătății. În schimb, ar putea fi o soluție pentru reducerea numărului de țigarete, sau chiar renunțarea la acestea.

Până acum cercetătorii au testat medicamentele candidate pentru a se asigura că nu inhibă și alte enzime care ajută la metabolizarea altor substanțe. Astfel, au redus numărul medicamentelor la 18. Studiile clinice în vederea testării efectelor la oameni vor putea începe imediat ce Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) va verifica siguranța substanțelor.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 28-08-2018 | creare: 28-08-2018 | Vizite: 733
Bibliografie
Researchers develop potential drugs to help curb smoking, link: https://medicalxpress.com/news/2018-08-potential-drugs-curb.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • Țigara electronică – o soluție pentru a renunța la fumat?
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  •