Nouă terapie ARN cu rezultate promițătoare în scăderea tensiunii arteriale

©

Autor:

Nouă terapie ARN cu rezultate promițătoare în scăderea tensiunii arteriale
Un studiu recent publicat în JAMA a evaluat eficacitatea și siguranța dozelor de zilebesiran în reducerea hipertensiunii arteriale ușoare până la moderate.
Zilebesiran, un terapeutic inovator bazat pe interferența ARN, vizează producția de angiotensinogen în ficat, un element cheie în reglarea tensiunii arteriale. Studiul a fost realizat în mai multe țări, inclusiv Canada, Ucraina, Marea Britanie și Statele Unite, pe parcursul a doi ani, și a implicat adulți cu hipertensiune arterială, excluzând cazurile cu anumite afecțiuni precum insuficiența renală severă.

Participanții au fost repartizați aleatoriu pentru a primi una dintre cele patru scheme de dozare a zilebesiranului sau un placebo. Principala măsurătoare a studiului a fost schimbarea de la bază până la luna 3 în tensiunea arterială sistolică medie pe 24 de ore, comparând diferite doze de zilebesiran cu placebo. Rezultatele au indicat reduceri semnificative ale tensiunii arteriale sistolice la trei luni pentru toate dozele de zilebesiran în comparație cu placebo, cu efecte susținute observate și la 6 luni.

Analiza a inclus 377 de participanți, din care 44,3% femei și 24,7% persoane de culoare, cu o vârstă medie de 56,8 ani. Zilebesiranul a redus semnificativ tensiunea arterială sistolică și diastolică și a avut un profil de siguranță favorabil, cu evenimente adverse în mare parte ușoare, incluzând reacții la locul injecției și hiperkaliemie.

Studiul sugerează că zilebesiranul ar putea simplifica managementul hipertensiunii arteriale, îmbunătățind aderența la tratament și eficacitatea acestuia. Este necesară o investigație suplimentară pentru a evalua siguranța și eficacitatea pe termen lung, inclusiv în combinație cu alte terapii.

sursa: News Medical

Data actualizare: 23-02-2024 | creare: 23-02-2024 | Vizite: 140
Bibliografie
New RNA therapy zilebesiran shows promise in lowering blood pressure, link: https://www.news-medical.net/news/20240219/New-RNA-therapy-zilebesiran-shows-promise-in-lowering-blood-pressure.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Studiu: medicamentele antihipertensive cresc speranța de viață, chiar şi la adulții cu mai multe condiții medicale
  • O nouă descoperire ar putea duce la dezvoltarea de noi medicamente împotriva hipertensiunii arteriale
  • Noi recomandări pentru medicii care tratează hipertensiunea (studiu)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum