O nouă descoperire ar putea îmbunătății capacitatea consumatorilor de alcool de a-și menține echilibrul

©

Autor:

O nouă descoperire ar putea îmbunătății capacitatea consumatorilor de alcool de a-și menține echilibrul
Un studiu publicat în revista Cell Metabolism a identificat un hormon, numit factorul de creștere a fibroblastelor 21 (FGF21), ca fiind protector împotriva efectelor negative ale consumului de alcool. În timpul cercetării, s-a constatat că șoarecii tratați cu FGF21 au avut o mai mare capacitate de a-și păstra echilibrul și au avut o recuperare mai rapidă a reflexului de redresare, în comparație cu șoarecii care nu au primit acest tratament.
Pentru a evalua efectul FGF21 asupra consumului de alcool, cercetătorii au administrat hormonul la șoareci înainte de a începe să le ofere băuturi alcoolice. Rezultatele au arătat că șoarecii tratați cu FGF21 au consumat mai puțin alcool decât șoarecii de control și au avut o mai mică probabilitate de a dezvolta dependență de alcool. Mai mult decât atât, șoarecii tratați cu FGF21 au avut o recuperare mai rapidă a funcției motorii și a reflexului de redresare, care sunt afectate negativ de consumul de alcool.

Descoperirea este importantă din mai multe motive. În primul rând, rezultatele sugerează că FGF21 ar putea fi un tratament eficient pentru dependența de alcool. Tratamentele disponibile în prezent pentru dependența de alcool sunt limitate, iar multe dintre ele au efecte secundare severe. Dacă FGF21 ar putea fi utilizat ca tratament, ar putea fi o opțiune mai sigură și mai eficientă pentru pacienți.

În al doilea rând, descoperirea poate fi utilizată pentru a preveni accidentele de mașină și alte accidente legate de consumul de alcool, o problemă majoră de sănătate publică în întreaga lume. Dacă FGF21 ar putea fi utilizat pentru a îmbunătăți echilibrul și coordonarea motorie a oamenilor după consumul de alcool, utilizarea sa la consumatorii de alcool ar putea reduce numărul de accidente.

sursa: Science Daily
foto: Cell Metabolism

Data actualizare: 09-03-2023 | creare: 09-03-2023 | Vizite: 271
Bibliografie
Drunk mice sober up after a hormone shot, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/03/230307114451.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  • Consumul moderat de alcool - chiar atât de benefic pe cât credem?
  • Consumul de alcool favorizează apariția cancerului, chiar și cel moderat
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum