O nouă strategie de vaccinare COVID-19: poate promova răspunsul imunitar în nas, gură și sânge

©

Autor:

O nouă strategie de vaccinare COVID-19: poate promova răspunsul imunitar în nas, gură și sânge
O simplă adăugare a unui compus la vaccinurile COVID-19 ar putea spori eficacitatea acestora și ar oferi imunitate în zone precum nasul și gura pentru a suplimenta anticorpii din sânge, sugerează noi cercetări.
Strategia implică diminuarea activității unei enzime produse de unele leucocite din sânge, atunci când răspund la provocarea vaccinului. Atunci când este foarte activă, enzima descrisă descompune nu doar agentul patogen, ci degradează și bucăți de celule care participă la răspunsul imun. Cercetările efectuate la șoareci au arătat că un vaccin experimental COVID-19 care conține un compus care poate inhiba enzima a stimulat un răspuns robust al anticorpilor, oferind o protecție suplimentară pentru căile respiratorii și tractul gastro-intestinal.

„Beneficiile sunt largi, deoarece pe lângă asigurarea protecției în fluxul sanguin, la fel ca majoritatea vaccinurilor, avem și o protecție excelentă în zonele corpului care comunică cu exteriorul ", a declarat autorul principal al studiului, Prosper Boyaka, profesor și președinte al Departamentul de Bioștiințe Veterinare la Universitatea de Stat din Ohio.

Vaccinul experimental a fost produs prin ambalarea unui segment al proteinei SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19, ca antigen, cu ingredientul comun al vaccinului, săruri de aluminiu și un inhibitor enzimatic. Descoperirile sugerează că noua strategie de vaccinare ar putea fi deosebit de utilă în țările în curs de dezvoltare, unde depozitarea frigorifică necesară vaccinurilor existente este o provocare.

Cercetătorii au descoperit că suprimarea enzimelor cu ajutorul compusului utilizat în studiu a declanșat producerea de celule specializate de reglare a inflamației în culturi de celule imune umane și celule de splină de porc, ceea ce demonstrează că strategia ar putea îmbunătăți răspunsurile imune la vaccin inclusiv la oameni.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 21-12-2022 | creare: 13-08-2021 | Vizite: 525
Bibliografie
A COVID-19 vaccine strategy to give the body ‘border protection’, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210811131506.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mai puțin de 1,5% dintre decesele cauzate de COVID-19 sunt raportate la persoanele complet vaccinate
  • Vaccinarea în doză dublă împotriva virusului SARS-CoV-2 previne simptomele pe termen lung ale unei eventuale infectări
  • Vaccinul COVID-19: doza a doua de vaccin, necesară persoanelor infectate la scurt timp de la primul vaccin
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum