O pierdere mai mare în greutate influențează pozitiv sănătatea metabolică

©

Autor:

O pierdere mai mare în greutate influențează pozitiv sănătatea metabolică
Un studiu realizat de cercetătorii de la University of Texas School of Public Health din Houston a analizat implicațiile unei pierderi mari în greutate.
La studiu au participat 7.670 de persoane supraponderale sau obeze care au dorit să piardă în greutate. Cercetătorii au folosit date de la participanți privind greutatea actuală, greutatea în urmă cu un an și greutatea maximă înregistrată pe tot parcursul vieții.

Aceștia au testat legătura dintre pierderea în greutate pe termen lung și scăderea riscului de sindrom metabolic (asociere care include diverse afecțiune precum tensiune arterială ridicată, rezistență la insulină, exces de grăsime în jurul taliei, trigliceride înalte și HDL scăzut).

Rezultatele au dovedit că, în comparație cu persoanele care au menținut o pierdere în greutate de 5% pe an, cei care au slăbit cu 5-10% au redus riscul de sindrom metabolic cu 22%. De asemenea, cei care au menținut o pierdere în greutate de 20% sau mai mult au avut un risc cu 53% mai mic de a dezvolta sindrom metabolic.

„Orice pierdere în greutate este benefică. Dar dacă sunteți în stare să pierdeți mai multă greutate, veți obține niște rezultate cu adevărat semnificative legate de sănătatea metabolică”, a declarat coordonatorul studiului, Gregory Knell.

Obezitatea este unul dintre factorii majori de risc pentru dezvoltarea diabetului zaharat și a anomaliilor metabolice asociate acestuia. Cercetările indică că, în ultimul an, 63% dintre adulții obezi au încercat să piardă in greutate.

Sursa: The New York Times

Data actualizare: 07-05-2023 | creare: 22-08-2018 | Vizite: 1097
Bibliografie
Any Weight Loss Can Be Healthful, but More Can Be Much Better. Url: https://www.nytimes.com/2018/08/15/well/eat/any-weight-loss-can-be-healthful-but-more-can-be-much-better.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • 1 din 3 copii prezintă un risc cardiometabolic crescut atribuit istoricului medical familial
  • Dieta sau activitatea fizică protejează sănătatea cardiovasculară?
  • Infecția cu citomegalovirus la femei ar putea crește riscul pentru diabet și boli cardiovasculare
  •