O slujbă care îți menține creierul activ te-ar putea feri de Alzheimer

©

Autor:

O slujbă care îți menține creierul activ te-ar putea feri de Alzheimer
Păstrarea creierului ocupat cu activități complexe, plus un nivel ridicat de interacțiune socială, ar putea fi o protecție împotriva unor aspecte ale bolii Alzheimer cauzată de o dietă nepotrivită.

Dieta occidentală cu multă carne roșie și alimente pline de zahăr este asociată cu declinul cognitiv, însă acest efect poate fi contracarat de un stil de viață mai antrenant pentru minte. Profesiile care compensează influențele negative ale dietei sunt cele de avocat, profesor și inginer. În schimb, slujbele de muncitor, casier sau operator mașinist oferă cel mai mic nivel de protecție.

Acestea sunt rezultatele unui studiu desfășurat de către oamenii de știință de la Wisconsin Alzheimer’s Disease Research Center și prezentat la conferința internațională a Asociației pentru Alzheimer din Toronto.

Cercetătorii au evaluat riscul de îmbolnăvire cu Alzheimer urmărind hiperintensitățile materiei albe - regiuni de intensitate ridicată pe scanări ale creierului, asociate cu Alzheimer - la 284 de persoane aflate la risc crescut. La subiecții care lucrau cu persoane, mai degrabă decât cu date sau lucruri, au apărut mai puține semne de afectare a creierului. În esență, potrivit acestui studiu, un stil de viață stimulant protejează împotriva factorilor de risc asociați cu o dietă sărăcăcioasă.

Sursa: IFLScience

Data actualizare: 27-07-2016 | creare: 27-07-2016 | Vizite: 1192
Bibliografie
Mentally Complex Jobs Could Help Protect Against Certain Aspects Of Alzheimer's, link: http://www.iflscience.com/health-and-medicine/mentally-complex-jobs-could-help-protect-against-certain-aspects-of-alzheimers/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Suplimentele de vitamine E și seleniu nu previn demența
  • Activitatea fizică ne poate proteja împotriva bolii Alzheimer (meta-analiză)
  • Boala Alzheimer - cel mai timpuriu indiciu al afecțiunii identificat
  •