O terapie nouă împotriva insuficienței cardiace oferă rezultate similare la femei și bărbați

©

Autor:

O terapie nouă împotriva insuficienței cardiace oferă rezultate similare la femei și bărbați
Inhibitorii cotransportatorului de sodiu-glucoză-2, o clasă de medicamente care blochează reabsorbția sodiului și a glucozei filtrate, ar putea reprezenta o soluție de farmacoterapie eficientă pentru pacienții cu insuficiență cardiacă, indiferent de sexul acestora, sugerează un studiu publicat în revista Circulation.
Descoperirile indică faptul că dapagliflozin, un inhibitor al cotransportatorului de sodiu-glucoză-2, ar putea fi utilizat atât de femeile, cât și de bărbații cu insuficiență cardiacă.

Insuficiența cardiacă (n.r. incapacitatea inimii de a pompa suficient sânge către țesuturi și organe) reprezintă una dintre cele mai comune afecțiuni cardiovasculare cunoscute, asociată cu numeroase complicații. La fel ca multe alte condiții cardiovasculare, insuficiența cardiacă se manifestă diferit, prezintă factori de risc diferiți și poate necesita tratamente diferite la femei și bărbați. Sexul reprezintă unul dintre principalii factori care sunt luați în considerare în studiile de farmacoterapie emergente.

Studiul actual, început tocmai din dorința cercetătorilor de a remedia lacunele existente în prezent, a dus la identificarea unui tratament a cărui eficacitate împotriva insuficienței cardiace nu a fost influențată de sexul pacientului. Rezultatele clinice a peste 11.000 de pacienți, dintre care majoritatea de sex masculin, au arătat că bărbații și femeile au răspuns în mod similar și pozitiv la tratamentul cu dapagliflozin, când a fost vorba de rezultatele primare ale agravării condiției sau a decesului cardiovascular. De asemenea, rezultatele secundare ale stării generale de sănătate au fost similare.

sursa: News Medical

Data actualizare: 14-11-2022 | creare: 14-11-2022 | Vizite: 262
Bibliografie
Men and women respond similarly and positively to heart failure treatment with dapagliflozin, link: https://www.news-medical.net/news/20221109/Men-and-women-respond-similarly-and-positively-to-heart-failure-treatment-with-dapagliflozin.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Celulele mușchiului cardiac ar putea fi regenerate
  • Suplimentele din suc de sfeclă ar putea fi benefice pentru persoanele cu insuficiență cardiacă
  • Mersul pe jos regulat protejează femeile după menopauză împotriva insuficienței cardiace
  •