Oamenii de știință analizează o nouă conexiune între țesutul adipos și creier

Studiul publicat recent în revista Nature confirmă faptul că neuronii senzitivi identificați în laborator transportă semnale importante de la țesutul adipos la creier. Astfel, creierul ar monitoriza activ grăsimea.
Profesorul dr. Ardem Patapoutian, laureat al Premiului Nobel, a condus studiul pentru a investiga modul în care organismul stochează rezervele de grăsime în funcție de comenzile transmise de sistemul nervos, hormoni și moleculele de semnalizare asociate foamei. În diabet, steatoza hepatică, ateroscleroză și obezitate, stocarea și mecanismele de semnalizare sunt frecvent deteriorate.
Pentru studiu, oamenii de știință au dezvoltat două metode pentru a putea vizualiza mai bine activitatea celulelor nervoase prezente în țesutul adipos. În primul rând, abordarea imagistică HYBRID a modificat transparența țesuturilor animalelor de experiență pentru a urmări eficient căile neuronale, pe măsură ce acestea parcurg țesutul adipos. 50% dintre neuroni nu s-au conectat la sistemul nervos simpatic, ci la ganglionii dorsali. O altă tehnică, ROOT, a distrus selectiv subseturi de neuroni senzoriali din țesutul adipos prin intermediul unui virus, pentru a răspunde la întrebările cercetătorilor.
Atunci când creierul nu primește mesaje senzoriale corespunzătoare de la țesutul adipos, activitatea sistemului nervos simpatic este intens stimulată, favorizând depunerea în exces a celulelor adipoase brune, utilizate pentru a produce ulterior căldură. Astfel, neuronii senzoriali și neuronii simpatici ar putea avea două funcții opuse. Neuronii simpatici sunt astfel necesari pentru a stimula arderea grăsimilor și producția de țesut adipos brun, iar neuronii senzoriali sunt necesari pentru a inhiba acțiunile sistemului simpatic, inhibând arderea grăsimilor.
Interacțiunile neuronilor studiați reprezintă cheia pentru menținerea metabolismului, prin arderea sănătoasă a grăsimilor. Cercetări suplimentare sunt necesare pentru a înțelege pe deplin mecanismele implicate.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni