Olt: Angajaţi din Slatina şi Caracal, deplasaţi să asigure activitatea la Ambulanţa Corabia

Data publicării: 05-12-2018

Conducători auto de la staţiile de Ambulanţă din Slatina şi Caracal au fost deplasaţi la Corabia pentru a asigura activitatea substaţiei din localitate, după ce 13 ambulanţieri de aici, bănuiţi că ar fi sustras combustibil din autospeciale, au interdicţie de a-şi exercita profesia.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, medicul Radu Nucă, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că, la substaţia de Ambulanţă Corabia, a fost asigurată funcţionarea normală cu ajutorul unor echipe de la Caracal şi Slatina.

"La substaţia Corabia se respectă graficul, am luat conducători auto de la staţiile vecine - Slatina şi Caracal - şi i-am deplasat temporar pentru refacerea graficului. Ca măsură pe termen mediu, am trecut conducători auto de la compartimentul de transport la cel de urgenţă. Era un conducător auto la Corabia la compartimentul transport şi a fost trecut la urgenţă, mai sunt doi ambulanţieri de la Corabia care nu au interdicţie de a lucra, se vor deplasa şi de la Slatina, şi de la Caracal, probabil şi de la Drăgăneşti. Acoperim activitatea", a spus medicul Radu Nucă.

Mai mulţi ambulanţieri de la Serviciul de Ambulanţă Corabia, care şi-ar fi însuşit combustibil din cota alocată lunar autospecialelor, sunt cercetaţi pentru delapidare, fals şi uz de fals, iar faţă de 13 dintre aceştia a fost luată măsura controlului judiciar şi le-a fost interzis să-şi exercite profesia timp de 60 de zile, a anunţat marţi seara, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu.

În cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia a pus în mişcare acţiunea penală faţă de 15 dintre angajaţii Serviciului de Ambulanţă Corabia. Aceştia ar fi sustras combustibil din autospeciale.

Potrivit presei locale, care îl citează miercuri pe procurorul de caz, în legătură cu Ambulanţa Corabia s-ar efectua cercetări "in rem" pentru ucidere din culpă, fiind suspiciuni că autosanitarele s-ar fi deplasat cu viteză redusă, ar fi plecat şi ar fi ajuns la cazuri într-un interval de timp mai mare decât cel prevăzut de protocoale. Procurorii ar investiga inclusiv dacă au fost persoane care şi-ar fi pierdut viaţa din cauză că ambulanţa a ajuns prea târziu.
Sursa: Agerpres, 05-12-2018, Vizualizari 180
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.