ROmedic Cabinete medicale Craiova Cabinete Oncologie Oncologie Craiova

Înființat in anul 2012, Onco-Life Center și-a început activitatea de spitalizare de zi ca centru medical de monospecialitate, oferind servicii medicale  în specialitatea oncologie medicală, cu următoarea structură: 17 paturi de spitalizare de zi, cabinete de consultaţii, sală de tratament, punct de recoltare probe biologice, farmacie cu circuit închis pentru achiziția de medicamente  specifice Programului Naţional de Oncologie.

În specialitatea oncologie medicală, serviciile de spitalizare de zi reprezintă o alternativă eficientă pentru degrevarea unităţilor spitaliceşti cu internare continuă, creând în acelaşi timp un confort fizic şi psihic pacienţilor supuşi stresului curelor de citostatice, mai ales pentru cei din Craiova şi localităţile limitrofe, care pot petrece noaptea la domiciliu.

 În anul 2014, dupa doi ani de practică medicală, am constatat o incidenţă crescută în rândul pacienţilor cu boli neoplazice a afecţiunilor medicale( respiratorii, cardio-vasculare , digestive, renale  etc.) Acestea sunt, fie preexistente patologiei oncologice și devin frecvent clinic manifeste în timpul terapiilor oncologice, fie apar în timpul sau post-radiochimioterapie, impunând o dublă monitorizare a pacientului, atât din punct de vedere oncologic, cât şi al specialităţii de medicină internă.

Considerand că aducem un beneficiu real pacienţilor oncologici din evidenţa unităţii, în sensul rezolvării prompte a patologiei asociate, în condiţii de confort fizic şi psihic pentru pacient și creșterii calității actului medical prin consult interdisciplinar, am solicitat Ministerului Sanătații avizul de a oferi servicii de spitalizare de zi și în specialitatea medicină internă.

Totodată,  există o creștere permanentă în rândul populaţiei generale a incidenţei bolilor respiratorii, cardio-vasculare și digestive care pot fi tratate prin spitalizare de zi.

Tot din anul 2014, beneficiem de tehnologia avansată a unui ecograf Hitachi de ultimă generaţie, fabricat în Japonia, cu modul doppler color şi cu sonoelastografie în timp real. Acesta permite detectarea precoce de la dimensiuni milimetrice a formaţiunilor tumorale, caracterizarea precisă a naturii acestora şi monitorizarea lor, din punct de vedere al evoluţiei, sub tratament.

 În anul 2017, am solicitat Ministerului Sănătăţii creşterea numărului de paturi deoarece , în cei 4 ani de activitate, am constatat o creştere semnificativă a adresabilităţii pentru afecţiunile hematologice şi oncohematologice  către unitatea noastră.

Suntem singurul centru medical privat din regiunea Sud-Vest Oltenia care oferă servicii  de spitalizare de zi în  specialitatea hematologie.

Prin urmare , începând cu luna aprilie 2017 funcționăm cu 21 paturi și oferim servicii medicale GRATUITE de spitalizare de zi, în contract cu CAS Dolj, in specialitățile: oncologie medicală, hematologie și medicină internă cu personal medical calificat.

Pe lângă sprijinul medical de specialitate acordat bolnavilor de cancer, sprijinul moral şi respectul faţă de pacient, sunt esenţiale pentru personalul unităţii, Onco-Life Center fiind locul unde profesionalismul şi promptitudinea sunt combinate cu înţelegerea şi empatia faţă de problemele pacientului.

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!