Orezul brun este sănătos datorită conținutului de cicloartenil ferulat cu efect antioxidant

În acest studiu, cercetătorii au furnizat dovezi ale proprietăților antioxidant ale CAF-ului prin demonstrarea că acesta poate proteja celulele de stresul cauzat de peroxidul de hidrogen. DeÈ™i peroxidul de hidrogen este un produs secundar al proceselor metabolice ale unei celule, cantități anormale ale acestui compus pot fi toxice pentru celule È™i pot cauza daune ireversibile.
Tratamentul celulelor cu cicloartenil ferulat a crescut rezistenÈ›a lor la stresul toxic indus de peroxidul de hidrogen. În plus, CAF a oferit o protecÈ›ie mai mare față de stresul indus de peroxidul de hidrogen comparativ cu alfa-tocoferolul È™i gamma-tocoferolul, alÈ›i doi compuÈ™i antioxidanÈ›i importanÈ›i care au fost anterior speculaÈ›i că ar fi contribuit la capacitatea antioxidantă a orezului brun.
Potrivit estimărilor studiului, cantitatea de cicloartenil ferulat din boabele întregi de orez brun este de cinci ori mai mare decât cea a altor compuÈ™i antioxidant găsiÈ›i în orezul brun. În plus, CAF creÈ™te concentraÈ›ia hemoxigenazei-1(HO-1), o enzimă care facilitează producÈ›ia de antioxidant.
"Am demonstrat aici că CAF a crescut semnificativ nivelul mRNA al HO-1, enzimă cu greutate moleculară mică care produce antioxidant, la concentraÈ›ii similare celor necesare efectelor citoprotectoare în rezistenÈ›a la daune oxidative", explică profesorul Nakamura.
Cercetătorii au explorat ulterior acest mecanism de acÈ›iune prin experimente în care blocarea activității HO-1 prin utilizarea inhibitorilor a redus semnificativ efectul antioxidant al CAF-ului. AbundenÈ›a ridicată È™i mecanismul unic de acÈ›iune sunt dovezi că cicloartenil ferulat este antioxidantul major în orezul brun.
Prin acest studiu, cercetătorii au descoperit nu numai secretul beneficiilor pentru sănătate ale orezului brun, ci au identificat È™i componenta care este responsabilă în mare măsură pentru aceste beneficii. Acest lucru va permite utilizarea CAF-ului în dezvoltarea unor suplimente È™i produse alimentare mai bune axate pe sănătatea consumatorului.
Data actualizare: 23-01-2023 | creare: 23-01-2023 | Vizite: 449
Bibliografie
Cycloartenyl Ferulate Is the Predominant Compound in Brown Rice Conferring Cytoprotective Potential against Oxidative Stress-Induced Cytotoxicity. International Journal of Molecular Sciences, 2023; 24 (1)
https://www.mdpi.com/1422-0067/24/1/822
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Femeile cu o greutate mai mică decât cea normală ar putea ajunge mai devreme la menopauză
- Noi metode care ajută la schimbarea obiceiurilor alimentare
- Dietele vegane favorizează pierderea în greutate, dar reducerea alimentelor procesate de origine animală este factorul cheie
- Zahărul influențează negativ microbiomul intestinal și crește riscul de diabet sau obezitate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Antioxidantii elimina apoptoza (autodistrugerea) celulelor maligne
- VEMMA - Cel mai puternic antioxidant lichid din lume