ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihologie Psihologie Constanta

PROGRAM PSIHOONCOLOGIC

În cadrul Centrului de Psihoterapie și Dezvoltare Personală, The Orlov, punem la dispoziție servicii de psihoterapie individuală și terapie în grup cu scopul însoțirii psihologice a persoanelor adulte diagnosticate cu afecțiuni oncologice precum și aparținătorilor acestora.

 

Ce reprezintă psihooncologia?

Psihooncologia reprezintă intervenția, întâmpinarea și susținerea psihologică a pacientului cu afecțiuni oncologice.

Diagnosticarea unei afecțiuni oncologice precum și multitudinea de investigații și tratamente ce o însoțesc afectează în mod evident întreg universul existenței pacientului reprezentând surse de stres emoțional și afectiv.

O multitudine de gânduri invadează mintea bolnavului: temeri legate de lipsa controlului și instalarea incertitudinii, probleme de dispoziție, afectarea sferei relaționale, profesionale și sociale precum și nevoia de a găsi răspuns la întrebarea „De ce mi se întâmplă tocmai mie?”

Atitudinea în fața bolii este întotdeauna o alegere. Putem alege să trăim propria viață victimizându-ne și îngrijorându-ne sau putem alege perspectiva experienței, a schimbării și a prețuirii fiecărei clipe.

 

Scopul activității psihooncologice

- Acceptarea și adaptarea individului la boală;

- Reducerea stărilor anxios-depresive care pot afecta evoluția stării generale;

- O mai bună gestionare a bolii la nivel psihic;

- Analiza și înțelegerea reacțiilor emoționale;

- Experimentarea tehnicilor de relaxare și de control conștient al bolii;

- Dobândirea motivației de a merge mai departe;

 

Înscrierile în cadrul programului psihooncologic se pot face la numarul de telefon: 0723071022 în limita locurilor disponibile.

 
Programare