ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Audiologie Audiologie Bucuresti

Înainte de a achiziționa aparate auditive

Autor: Ototon - Centru de Audiologie

De ce așteptăm mult timp înainte de a achiziționa aparate auditive? Potrivit Hearing Review, durează în medie până la șapte ani până când persoanele cu hipoacuzie caută ajutor specializat.

Acest timp reprezintă momente importante pierdute, detalii esențiale din timpul întâlnirilor de afaceri sau cuvinte frumoase din partea celor dragi. Verificarea calității auzului este o măsură preventivă importantă pentru sănătatea și bunăstarea dumneavoastră. 

 

Specialiștii Ototon vă oferă câteva informații importante de reținut înainte de a achiziționa aparate auditive:

 

Autoevaluați-vă auzul

Expunerea la zgomote puternice și procesul natural de îmbătrânire pot duce la modificări ale auzului. Nu este întotdeauna ușor să recunoașteți simptomele pierderii auzului. Discutați cu un prieten sau membru al familiei, deoarece vă poate ajuta. Dacă ați observat că în medii zgomotoase întâmpinați dificultăți de auz, vă recomandăm efectuarea unui test de auz.

 

Găsiți un specialist calificat în domeniul auzului

Centrul de Audiologie Ototon si-a propus ca prin intermediul unei echipe de specialiști să ofere cele mai bune servicii de audiologie, la cele mai înalte standarde. Din dorința de a ne afla printre profesioniști, specialiștii noștri participă constant la numeroase congrese și cursuri, pentru a putea oferi persoanelor cu deficiențe de auz servicii superioare și soluții de top.

 

Efectuarea unei testări auditive

Testarea auditivă reprezintă primul pas către identificarea pierderii auzului și găsirea unei soluții optime pentru dumneavoastră. Procesul de testare include o examinare a conductului auditiv extern și a timpanului cu ajutorul unui video-otoscop, urmată de un set de teste și investigații ce evaluează integritatea și mobilitatea membranei timpanice, presiunea aerului din urechea medie și mobilitatea lanțului oscicular de la acest nivel. Aceste teste sunt precedate de un examen audiometric ce are ca scop evaluarea acuității auditive. Audiograma este graficul rezultat în urma testării de auz și reprezintă un mijloc important de a obține informații despre gradul hipoacuziei și, uneori, chiar și despre cauzele acesteia.

 

Soluții personalizate pentru dumneavoastră

Dispunem de cea mai recentă tehnologie Phonak, soluții digitale personalizate cu o serie de caracteristici hardware și software nou dezvoltate. Există o mare varietate de stiluri și modele, fiecare cu diferite niveluri de tehnologie pentru a vă oferi o experiență auditivă de neegalat. Specialiștii Ototon vă pot îndruma către cea mai potrivită soluție, complet adaptată pentru nevoile dumneavoastră de auz.

 

Accesorii wireless

Majoritatea aparatelor auditive se pot conecta la sisteme pentru comunicarea wireless pentru a îmbunătăți ascultarea în medii complicate acustic, cum ar fi restaurante sau locuri aglomerate. De asemenea, aparatele auditive se conectează direct la iOS®, Android™ sau alte dispozitive compatibile Bluetooth® prin aplicația myPhonak, pentru a accesa funcții utile și pentru a personaliza setările aparatelor auditive.

 

 

Reglaj

Reglajul reprezintă un factor foarte important în reabilitarea auzului care ne asigură că aparatele auditive funcționează cât mai bine în orice situație. De asemenea, cu ajutorul noii tehnologii Phonak eSolutions, reușim să oferim servicii de reglaj la distanță, atunci când vizita la cabinet nu este posibilă.

 

Probă acasă înainte de a achiziționa aparate auditive

Alegerea și achiziționarea aparatelor auditive reprezintă un pas important pentru recăpătarea încrederii în sine și reconectarea cu cei dragi. Va fi nevoie de timp pentru a vă adapta la purtarea aparatelor auditive și la auzul sunetelor din jurul vostru. De aceea la Ototon puteți proba aparatele auditive pentru o perioadă de șapte zile înainte de a face achiziția.

 

Investiție pe termen lung

Înainte de a achiziționa aparate auditive, asigurați-vă că luați în considerare beneficiile pe care acestea le aduc în viața dvs., acum și pentru anii următori. Perioada de garanție standard a produselor este de 2 ani. Însă, la Ototon puteți alege să extindeți această perioadă, astfel puteți beneficia de garanție de până la 4 ani de la data achiziției. De asemenea, cu orice aparat auditiv Phonak achiziționat, beneficiați de gratuitate pe toată perioada garanției la servicii de testare auditivă, reglaj și verificare a dispozitivului dumneavoastă.

 

Experimentați o nouă lume a sunetelor!

 

Tot mai multe persoane susțin că, dacă s-ar putea întoarce în timp, ar alege să poarte aparate auditive mult mai devreme. Beneficiile purtării aparatelor auditive sunt resimțite în fiecare aspect al vieții. Studiile arată că purtarea aparatelor auditive poate avea un impact pozitiv asupra bunăstării dvs. socio-emoționale, cognitive și fizice.

Totodată, s-a demonstrat că odată cu purtarea aparatelor auditive, comunicarea cu prietenii, rudele și colegii s-a îmbunătățit semnificativ. 

 

Faceți acum primul pas pentru a vă îmbunătăți calitatea vieții cu aparatele auditive Phonak!
 

Date de contact:

Tel: +40 770 826 017

E-mail: office@ototon.ro

Web: www.ototon.ro/

 
Programare