ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Audiologie Audiologie Bucuresti

Înotul și auzul. Ce trebuie să știți.

Înotul și auzul. Ce trebuie să știți.
Autor: Ototon - Centru de Audiologie
Cu toții ne bucurăm de momentele petrecute la mare sau la piscină. Înotul este pe lista de activități a tuturor, în special în timpul lunilor de vară. Un lucru de luat în considerare atunci când înotați este sănătatea auzului. Nu înotați constant fără să vă protejați urechile, deoarece auzul vă poate fi afectat.
 
Cum ne afectează înotul urechile și auzul?

Înotul pe perioade lungi de timp poate duce la o afecțiune a urechii numită otită externă sau cunoscută în mod obișnuit ca „urechea înotătorului”. Otita externă este cauzată de o infecție care se dezvoltă în urechea externă ce determină inflamarea canalului auditiv extern.

Otita externă este în general cauzată de apa rămasă în ureche după înot sau spălare excesivă, umezeala de la nivelul urechii putând irita și afecta pielea canalului auditiv. Astfel se crează un mediu umed, propice dezvoltării bacteriilor.

 

Simptome ale otitei externe

Uneori otita poate trece de la sine și nu provoacă leziuni, alteori poate provoca dureri severe, mâncărime și în cazuri extreme poate duce chiar la o pierdere temporară a auzului. Este important să apelați la un medic imediat ce prezentați simptome pentru a preveni agravarea afecțiunii și  pentru a primi asistență medicală specializată.

 

Înotul și auzul. Cum să ne protejăm urechile

Mai jos veți găsi câteva modalități prin care vă puteți proteja urechile pentru a reduce riscul apariției otitei externe:

♦ Înainte să înotați în râuri, lacuri sau bazine, încercați să aflați cât de bună este calitatea apei

♦ Folosiți protecții speciale pentru a vă acoperi urechile atunci când înotați

♦ Curățați și uscați urechile corect după înot

 

Sursă articol: HearingLikeMe

 

Sperăm că aceste sfaturi vă ajută, dacă aveți întrebări suplimentare, vă puteți adresa specialiștilor Ototon!

 

 

Date de contact:

Tel: +40 770 826 017

E-mail: office@ototon.ro

Web: www.ototon.ro/

 
Programare