ROmedic Cabinete medicale Ovidiu Cabinete Neurochirurgie Neurochirurgie Ovidiu

Canicula și efectele ei asupra sănătății

Canicula și efectele ei asupra sănătății
Autor: Ovidius Clinical Hospital

Atenție, expunerea la căldură mare nu este lipsită de pericol, organismul uman resimte această agresiune. Reacția corpului duce la deshidratare, insolație, agravarea bolilor cronice.
Canicula este definită ca un fenomen meteorologic de căldură dogoritoare, în timpul zilei, dar și al nopții, care apare tot mai frecvent în contextul încălzirii globale. Din punct de vedere meteorologic, canicula este o creştere a temperaturii zilnice cu peste 10 grade Celsius faţă de temperatura medie a zonei respective şi este o cauză importantă de morbiditate şi mortalitate (în special în regiunile cu umiditate crescută).
Valurile de căldură sunt definite de prezenţa pentru cel puţin o săptămână a temperaturilor ridicate. În Europa, perioada (potențial) caniculară este cea în care steaua Sirius răsare și apune odată cu soarele (22 iulie – 23 august).
În România, vremea este caracterizată ca fiind caniculară atunci când temperaturile maxime ating sau depășesc 35°C în cursul zilei și se situează în jurul a 20°C sau peste acest prag, noaptea.

 

Cum influențează canicula organismul uman?

Citiți în continuare:

https://ovidius-ch.ro/sfatul-medicului/530-canicula-si-efectele-ei-asupra-sanatatii

 

 
Programare