ROmedic Cabinete medicale Ovidiu Cabinete Diabet, Nutriție și Boli metabolice Diabet, Nutriție și Boli metabolice Ovidiu

Dr. Stelian Mociu explică procedura de infiltrație transforaminală cu corticosteroizi

Dr. Stelian Mociu explică procedura de infiltrație transforaminală cu corticosteroizi
Autor: Ovidius Clinical Hospital

Pacienții întreabă, medicii OCH răspund.
Pacientului Adrian M. din Constanța i s-a recomandat o infiltrație transforaminală cu corticosteroizi și vrea să afle mai multe amănunte despre procedură.
Doctorul Stelian Mociu, medic primar anestezie și terapie intensivă, face lumină în această procedură care are o denumire parcă desprinsă din zona SF. De fapt, Dr. Mociu asigură pacienții că infiltrația transforaminală cu corticosteroizi este o procedură standard, clasică. Implică introducerea unui corticosteroid, în transforaminale, adică undeva prin foramenul prin care iese nervul.
Foramen, mai pe românește, înseamnă gaură, una la nivelul coloanei vertebrale, prin care iese rădăcina nervoasă. Acolo, uneori, apar niște probleme cum ar fi: protruzii discale, hernii de disc fără indicație operatorie. Cele cu indicație operatorie se adresează neurochirurgiei și pentru ele poate răspunde un medic neurochirurg.

 

Infiltrația transforaminală cu corticosteroizi este o procedură care nu este adresată neurochirurgiei și care nu face parte din această zonă chirurgicală, ci este prechirurgicală. 

Citiți în continuare în articol:

https://ovidius-ch.ro/sfatul-medicului/525-dr-stelian-mociu-explica-procedura-de-infiltratie-transforaminala-cu-corticosteroizi

 
Programare