Oxitocina administrată nazal ar putea mări percepția emoțiilor la persoanele cu autism
Autor: Airinei Camelia

Persoanele cu autism sunt mai puțin sensibile la informațiile sociale și pot trece ușor cu vederea indiciile care le-ar putea facilita interacțiunea cu alte persoane. Oxitocina este un hormon peptidic important pentru crearea legăturii între mamă și bebeluș imediat după naștere.
În cadrul studiului publicat în revista Translational Psychiatry, 17 bărbați adulți cu autism au primit fie o doză intranazală ridicată de oxitocină, fie o doză scăzută, fie placebo, de-a lungul a trei ședințe separate. Pentru administrarea tratamentului s-a folosit un dispozitiv special creat pentru a îmbunătăți administrarea nazală a moleculelor. După fiecare administrare, participanții au fost întrebați despre intensitatea emoțiilor a unor imagini faciale.
Efectele au fost observate la persoanele care au primit doza mai scăzută de oxitocină: după administrare, acestea au spus despre fețele din imagini că sunt mai fericite.
„Rezultatele studiului arată că oxitocina administrată intranazal poate influența modul în care un individ percepe emoțiile altei persoane”, a spus Ole A. Andreassen, profesor la Centrul Norvegian de Cercetare a Tulburărilor Mentale aparținând Universității din Oslo.
„Am folosit un dispozitiv nou de administrare nazală și am testat două tipuri de dozaj a oxitocinei. Rezultatele oferă o mai bună înțelegere a modului eficient de administrare a oxitocinei, ceea ce va ajuta viitoarele studii în găsirea unui tratament”, a declarat Daniel S. Quintana, principalul autor al studiului.
Sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Riscul de demență, redus cu 23% în rândul celor care urmează dieta tradițională de tip mediteraneean
- Hărțile individualizate ale funcțiilor creierului pot îmbunătăți tratamentul pentru boala Parkinson
- Somnul agitat ar putea fi un simptom timpuriu al bolii Parkinson
- Ce au memoria umană și Google în comun?
- Buna ziua am o fetita de 1.5 ani si de cateva luni o suspectez de autism
- Elemente de autism?
- Are baietelul meu autism?
- Posibila tulburare de personalitate sau tulburare de spectru autist
- Autism infantil
- Autism?
- Autismul si legatura cu accidentul nuclear de la Cernobyl
- Autism sau nu?
- Metoda BM Bci - copil autism
- Autism copil 1 an si 6 luni