ROmedic Cabinete medicale Timisoara Cabinete Medicină alternativă și naturistă Medicină alternativă și naturistă Timisoara

Importanta Mineralogramei (Analiza Minerala Tisulara a firului de par)

Importanta Mineralogramei (Analiza Minerala Tisulara a firului de par)
Autor: Dr Angela Popescu
Analiza Minerala Tisulara este un test de laborator cu rol de screening,capabil sa identifice tendinta spre dezechilibre functionale si organice majore ale unui individ,inclusiv cele datorate infectiilor,prabusirea sistemului imunitar,inflamatiilor,reproductive,osteoporozei,disfunctiei tiroidiene,suprarenale,digestive,respiratorii,osteoarticulare.
Determinarea mineralelor din firul de par este o analiza complexa,sofisticata,de inalta precizie,ce permite determinarea a 37 de elemente chimice,inclusiv metale toxice.
Analiza Minerala Tisulara detecteaza concentratia mineralelor la nivel intracelular spre deosebire de analizele uzuale de laborator(efectuate din probe de sange,urina,etc.) care furnizeaza informatii la nivel extracelular.Desi valabile,acestea din urma pot varia in functie de ora de recoltare,tehnici de prelevare,exercitii fizice efectuate,inflamatii acute sau cronice,neoplazii,stres,etc.,iar analizele din sange dau valoarea existenta in momentul recoltarii in sangele circulant, nu din tesuturi.
Analiza Minerala Tisulara,pe scurt AMT,nu prezinta astfel de fluctuatii si de aceea este considerata testul cel mai important de determinare a nivelului de minerale la un individ,deci a intregii activitati metabolice.
AMT a fost inbunatatita si s-a ajuns la Analiza Firului de Par (Hair Metabolic System),pe scurt HMS,care este mult mai reprezentativa pentru medicina preventiva.
Prin HMS se determina concentratia mineralelor pe o perioada de 3 luni si se stabilesc solutii personalizate,pe paciententru reechilibrarea sistemului neuro-imuno-endocrin cu ajutorul suplimentilor alimentari,in intoxicatii cu metale grele cu terapie chelatorie.La acestea se adauga recomandari dietetice si nutritionale individualizate corelate cu apartenenta la grupa sanguina ABO a pacientului.

De ce HMS si ABO?

Firul de par nu este un tesut static,pe masura ce creste asimileaza produsele metabolice inclusiv mineralele.Prin aceasta actioneaza ca un barometru al metabolismului intracelular,desi prezinta o schimbare mai lenta de sange.
Cand este nevoie de Analiza Minerala Tisulara-AMT prin Analiza Firului de Par-HMS?
Nu exista domeniu medical in care AMT sa nu-si gaseasca aplicabilitatea,datorita detaliilor pe care le aduce in disfunctiile clinice si subclinice.Este utila persoanelor sanatoase si bolnave,varstnicilor,copiilor,femeilor insarcinate,persoanelor expuse stresului,eforturilor fizice prelungite sau celor care lucreaza in mediu toxic.
Intoxicatia cu metale grele nu permite corpului sa utilizeze mineralele necesare organismului si duce la acumularea rapida a toxinelor.Metodele traditionale depisteaza in general intoxicatiile acute cu metale grele,insa nu evidentiaza complet intoxicatiile cronice.Analiza Minerala Tisulara este capabila sa scoata in evidenta aceasta cronicitate.
Atunci cand un mineral este considerat important,esential pentru sanatate si se prezinta in exces in Mineralograma,inseamna ca din punct de vedere biologic acesta nu se utilizeaza eficient de catre organism.Mai precis,acest fapt poate insemna ca mineralul nu este disponibil in organism din cauza lipsei sau prezentei in exces a altor minerale.

Obiectivele metodei AMT prin HMS:

-sa stabileasca situatia actuala metabolica a pacientului pentru a-l duce la un nivel mai aproape de cel ideal
-eliminarea metalelor toxice cel putin pana la limita inferioara a valorii prag a acestora
Mijloacele utilizate pentru obtinerea obiectivelor mai sus mentionate:
-alimentatia potrivita grupei sanguine ABO si in concordanta cu dezechilibrele minerale
-administrarea de suplimenti alimentari specifici
-indicatii pentru a imbunatati rezultatele obtinute prin absorbtia alimentelor si suplimentilor recomandati

Ce informatii obtinem cu AMT?

-despre tipul de metabolism
-activitatea glandei tiroide,suprarenale
-metabolismul calciului,sodiului,potasiului,fosforului,etc.
-metabolismul glucidelor
-functia sistemului imunitar
-carentele de minerale
-intoxicatia cu metale grele

Cum se procedeaza?

Persoana interesata se adreseaza cabinetului nostru,unde i se va recolta circa 1 gram de par de 3 cm din zona occipitala a capului,din mai multe locuri.Esantionul va primi un cod numeric pentru confidentialitate.Acesta va fi expediat la laboratoarele GHEOS din ITALIA.
La sosirea rezultatelor pacientul va discuta cu medicul despre aceste date si va primi indicatii despre tratamentul si modul de alimentare necesar.Va asteptam!
 
Programare