ROmedic Cabinete medicale Timisoara Cabinete Ginecologie & Obstetrică Ginecologie & Obstetrică Timisoara

Medicina Alternativa in tratamentul Cancerului

Medicina Alternativa in tratamentul Cancerului
Autor: Dr Angela Popescu
Marea majoritate a pacientilor cu cancer cauta pe internet sau la prieteni,tratamente alternative pentru cancer,dar nu intotdeauna gasesc informatii corecte.Pacientii cu cancer si familiile lor trebuie sa beneficieze de informatii competente in legatura cu tratamentele alternative.Ei trebuie sa stie ca si in medicina alternativa exista indicatii si contraindicatii.Nu se pot asocia toate tratamentele si protocoalele.

Toate produsele naturiste sunt bune?

De multe ori,pacientii sunt tentati sa foloseasca diverse produse naturiste,in functie de ce afla de pe internet,de la anturaj.Aici trebuie avut in vedere faptul ca si tratamentul alternativ,trebuie personalizat,pentru fiecare pacient in parte,in functie de organul afectat,de stadiul bolii,de starea generala a pacientului,de bolile asociate,de tratamentele pe care le urmeaza pentru cancer cat si pentru bolile asociate.
Este important de stiut daca pacientul face sau a facut chimioterapie sau radioterapie.Sunt suficient de multe produse naturiste,care nu se pot asocia cu chimioterapia.La fel sunt multe produse naturiste care in asociere isi anihileaza efectul,si pacientii nu inteleg de ce nu au rezultate.

Este important stadiul bolii?

Pacientul cu cancer poate lua suplimenti nutritivi necorespunzatori pentru stadiul de cancer in care se afla.Poate sa fie un tratament alternativ insuficient.De cele mai multe ori trebuie sa se foloseasca mai multe protocoale,atunci cand cancerul este in stadiul avansat.

Este o dieta specifica in cancer?

Intotdeauna un protocol pentru cancer,trebuie sa fie insotit si de o dieta corespunzatoare.Indiferent cat de grozav ar fi protocolul alternativ urmat,fara o dieta potrivita, nu va avea rezultat.Ce se corecteaza cu protocolul alternativ se strica daca nu se tine o dieta.

Sunt pacienti cu cancer care fac chimioterapie sau radioterapie si atunci tratamentul alternativ trebuie ales cu multa grija,iar acest lucru trebuie facut de un specialist.
Stabilirea tratamentului alternativ se face pe baza unor investigatii,nu se administreaza conform obiceiului "bun pentru cancer"

Dupa ce cancerul a intrat in remisie,nu trebuie renuntat la tratamentul alternativ si la dieta,pentru ca nu trebuie sa uitam,ca poate reapare.Bineinteles nu trebuie urmata aceeasi dieta si protocol.Se stabileste o dieta si un protocol corespunzatoare acestei faze de remisiune.
Sunt multe cazuri cand cancerul intra in remisiune iar pacientul uita de dieta ,de tratament si incepe sa manace asa cum manca inainte de inbolnavire,si bineinteles cancerul reapare.Atunci se intervine din nou cu mai multe protocoale si cu o dieta mai stricta.Ideal este sa faci preventia recidivei.
Sunt pacienti cu cancer care refuza din start orice tratament de chimioterapie si radioterapie,si se orienteaza pe medicina alternativa.Dar sunt si pacienti cu cancer care fac medicina integrativa,adica fac chimioterapie sau radioterapie asociata cu medicina alternativa.

Daca in familia dvs aveti pe cineva bolnav de cancer si doriti si/sau terapie alternativa,va asteptam la cabinetul nostru cu toata documentatia si vom stabili o conduita terapeutica alternativa.
 
Programare