ROmedic Cabinete medicale Cluj-Napoca Stomatologie Stomatologie Cluj-Napoca

Stomatologie în Cluj-Napoca

Stomatologie generala

 

Tratamentul cariei dentare, precum si a leziunilor necarioase, cum ar fi fracturi, distrofii sau leziuni de uzura dentara.

Stomatologul generalist este responsabil de consultatia primara, realizarea planului de tratament iar, in cazul in care este necesar un tratament mai complex, pacientul va fi  indrumat catre un specialist din cadrul clinicii noastre.

 

 

Endodontia

 

Prelungim viata dintilor afectati de patologii pulpare si periapicale, prin tratamente de canal, efectuate de specialisti, la microscop, pentru o precizie si o rata de succes mult marita.

Tehnologia avanseaza la un ritm rapid, imbunatatind multe domenii ale medicinii, iar stomatologia nu face exceptie. Evolutia endodontiei din ultimii ani este un exemplu perfect.

Atat complexitatea aparaturii, cat si noile metode de tratament au dus la aparitia unei specializari dedicata conservarii dintelui. Tratamentul endodontic este o succesiune de proceduri terapeutice care are ca scop prevenirea sau eliminarea infectiei pulpei dentare si a parodontiului apical. Astfel avem posibilitatea prelungirii vietii unui dinte, care inainte ar fi fost extras.

 

 

Estetica Dentara

 

Fiecare tratament efectuat la noi in clinica are scopul final de a reda un zambet natural si atragator, care complimenteaza sanatatea orala.

Se regaseste in toate tratamentele, avand ca rezultat imbunatatirea aspectului arcadelor dentare, pentru obtinerea unui zambet atragator, placut si, nu in ultimul rand, sanatos. Inglobeaza aspecte din toate specializarile, avand scopul de a imbunatati aspectul dintilor si/sau a gingiilor.

 

 

Protetica

 

Restaurari complexe ale aparatului dentar, prin fatete, coroane, punti, proteze partiale sau totale.

Reprezinta o ramura importanta a medicinii dentare, care se ocupa de restaurarea estetica si morfo-functionala a aparatului dento-maxilar. Elementele de restaurare pot fi de diferite  tipuri si materiale, incepand de la incrustatii, fatete, coronite, punti pana la proteze partiale sau totale. Ele se realizeaza in colaborare cu laboratoarele de tehnica dentara, motiv pentru care sunt necesare mai multe sedinte, in functie de fiecare caz in parte.

 

 

Parodontologia

 

Ca noi toti, si dintii au nevoie de sustinere. Acest rol este indeplinit de tesuturile osoase si gingivale din jurul dintelui. Parodontologia trateaza afectiunile acestora.

Parte a stomatologiei care trateaza “boala dintilor fumosi”. Desi par sa nu aiba nicio afectiune, dintii incep sa se miste si pot chiar sa cada, datorita pierderii sustinerii lor in gingie si os. Aici intervine parodontologul, prin diferite tipuri de tratamente chirurgicale sau nechirurgicale, in funtie de gradul de afectare. Multi ignora aceasta boala fiindca nu doare, dar trebuie sa stim ca poate duce la pierderea dintilor, deci este foarte important sa o tratam din timp.

 

 

Pedodontia

 

Cati dintre noi nu se tem de stomatolog inca din copilarie? Pentru actuala generatie de copii, ne propunem sa inlocuim teama cu curiozitate si trauma cu zambete.

Este denumirea pentru stomatologia pediatrica, acea ramura care se adreseaza celor mai mici pacienti - copiilor. Stomatologia copilului este diferita de cea a adultului. Inca din aceasta perioada se pot preveni multe afectiuni dentare, motiv pentru care monitorizarea sanatatii orale a copilului este esentiala. Vizitele regulate la stomatolog inca din copilarie amelioreaza zambetul si sanatatea viitorului adult.

 

 

Profilaxia Dentara

 

Cel mai bun tratament este preventia. Respectarea instructajului pentru igiena orala, consultatiile regulate, precum si tratamentele profilactice constituie mijloacele prin care se evita durerea si neplacerile asociate afectiunilor dentare.

Este ansamblul masurilor medicale care se iau pentru prevenirea aparitiei tuturor afectiunilor dentare. Tratamentele  de igienizare profesionala, sigilarile dentare, urmarirea evolutiei fiecarui caz in parte si cel mai important, instructajul pentru igiena orala, fac parte din acest ansamblu.

 

  
Programare