Participarea la o serie de activități zilnice este mai importantă decât genetica pentru prevenirea demenței
Autor: Teodorescu Mihai

Studiul a inclus 3.210 de participanți cu vârsta cuprinsă între 65 și 89 de ani. Participanții la studiu au fost întrebați cât de des s-au implicat în peste 30 de tipuri de activități. Răspunsurile posibile variau de la „niciodată” la „cel puțin o dată pe lună”, până la „zilnic”. Cercetătorii au creat un model de învățare automată pentru a analiza impactul activităților asupra memoriei. Activitățile au variat de la hobby-uri precum copt sau gătit, citit, joc de cărți și jocuri până la mersul pe jos timp de 20 de minute sau socializarea cu familia și prietenii prin scrisori, e-mail, apeluri telefonice sau vizite în persoană.
„Rezultatele studiului nostru arată că riscul de a dezvolta demență poate fi redus printr-o combinație de activități zilnice active - lucruri precum folosirea unui computer și jocuri de cuvinte”, spune coautorul studiului Sylvain Moreno, director științific al Digital Health Circle.
„Oamenii de știință credeau că genetica este principalul factor care influențează sănătatea cognitivă, dar descoperirile noastre arată invers. Odată cu vârsta, alegerea activităților zilnice este mai importantă decât genetica sau abilitățile cognitive actuale”, adaugă Moreno.
Cercetătorii sugerează că rezultatele studiului lor ar putea avea un impact semnificativ asupra politicilor de sănătate privind îmbătrânirea, inclusiv promovarea de noi programe sociale de prescriere pentru a ajuta adulții în vârstă să rămână activi din punct de vedere mental la vârste înaintate. Cercetările demonstrează că strategiile de prevenire sunt eficiente și că o abordare socială de prescriere a asistenței medicale poate ajuta oamenii să mențină o funcție cognitivă sănătoasă pe măsură ce îmbătrânesc.
sursa: Science Daily
foto: www.sfu.ca/sfunews
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni