Pași importanți realizați de cercetători în dezvoltarea unei fototerapii eficiente împotriva cancerului

©

Autor:

Pași importanți realizați de cercetători în dezvoltarea unei fototerapii eficiente împotriva cancerului
Terapia fotodinamică, o abordare terapeutică folosită preponderent împotriva afecțiunilor oculare sau dermatologice, ce presupune utilizarea luminii pentru activarea unui medicament sensibil la lumină, poate fi eficientă în tratamentul cancerului, cu condiția îndeplinirii anumitor trăsături ale tratamentului.
O nouă platformă de tratament, dezvoltată de cercetătorii de la Universitatea din Tokyo cu scopul distrugerii celulelor tumorale în cancere care nu pot fi în general oprite cu ajutorul terapiei fotodinamice, poate îndeplini întreaga combinație de proprietăți necesare pentru funcționarea terapiei fotodinamice. Pentru a obține combinația de trăsături, platforma utilizează complexe de ftalocianină organorhodium (III), compuși stabili la lumina ambientală, care pot fi activați de lasere care emit impulsuri de lumină roșie.

Pentru a putea distruge celulele tumorale, tehnicile de terapie fotodinamică convenționale depind de formarea speciilor reactive de oxigen. Deoarece multe tumori conțin medii lipsite de oxigen, cercetătorii folosesc împotriva acestora agenți cu radicali alchil administrați țintit la locul tumorii, cu ajutorul cărora reușesc inducerea morții celulare, chiar și în absența oxigenului.

Platforma descrisă în studiul actual utilizează complexe de organorhodium ftalocianină pentru a genera radicali alchil și aldehide, făcând posibilă eliberarea selectivă a unor diferite molecule bioactive. Generarea radicalilor de alchil face ca noua terapie să fie eficientă inclusiv împotriva tumorilor lipsite de oxigen. Sistemul actual deschide calea pentru tratamentul prin fototerapie al cancerului.

sursa: News Medical
foto: The Institute of Industrial Science, The University of Tokyo

Data actualizare: 26-09-2022 | creare: 26-09-2022 | Vizite: 251
Bibliografie
Research opens a new avenue for the treatment of cancer by photo therapy, link: https://www.news-medical.net/news/20220920/Research-opens-a-new-avenue-for-the-treatment-of-cancer-by-phototherapy.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi abordări terapeutice: Influențarea procesului de autofagie în celulele canceroase
  • O cale de autodistrugere, un întrerupător pentru cancer
  • Un sistem anticancer deghizează medicamentele în grăsime
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum