Pauzele mai lungi în timpul învățării ajută la menținerea informațiilor pe termen mai lung
Autor: Domșa Dariana

Cu intervale mai lungi între repetări de învățare, șoarecii reutilizează mai mult aceiași neuroni ca înainte, în loc să activeze neuroni diferiți, ceea ce permite conexiunilor neuronale să se întărească cu fiecare eveniment de învățare, astfel încât cunoștințele să fie stocate mai mult timp. Cu toate acestea, se cunosc puține cu privire la ceea ce se întâmplă în creier în timpul efectului de spațiere și de ce este atât de benefic pentru memorie. Annet Glas și Pieter Goltstein, neurobiologi din echipa lui Mark Hübener și Tobias Bonhoeffer, au investigat efectul de spațiere la șoareci.
În cadrul unor studii de laborator, animalele trebuiau să-și amintească poziția unei bucăți de ciocolată ascunse într-un labirint. Cu trei oportunități consecutive, li s-a permis să exploreze labirintul și să-și găsească recompensa - inclusiv pauze de lungimi diferite. În timpul testului, cercetătorii au măsurat în plus activitatea neuronilor din cortexul prefrontal, o regiune a creierului cunoscută pentru rolul său în sarcini complexe de gândire.
Concluziile au arătat că șoarecii care au fost antrenați cu intervale mai lungi între fazele de învățare nu au reușit să-și amintească poziția ciocolatei la fel de repede. Cu toate acestea, a doua zi, cu cât pauzele sunt mai lungi, cu atât mai bună a fost memoria șoarecilor. Studiul oferă primele perspective asupra proceselor neuronale care explică efectul pozitiv al pauzelor de învățare.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Fractura femur stang
- Dezvoltare personala
- Pierderi zilnice de memorie, afazie, dureri de cap
- Probleme de memorie, vorbire si coordonare
- Tulburari de memorie.VA ROG AJUTOR!
- Uit cuvinte obisnuite!
- Probleme memorie, concentrare
- Pierderi de memorie...Va rog sa ma ajutati
- Pierderi de memorie
- Ginkobiloba - bun pentru memorie?