Pedepsele care implică agresiuni fizice pot afecta dezvoltarea creierului unui copil
Autor: Teodorescu Mihai

Cercetarea, publicată recent în revista Child Development, se bazează pe studii existente care arată o activitate sporită în anumite regiuni ale creierului copiilor care suferă abuzuri ca răspuns la indicii de ameninÈ›are.
Grupul de cercetători a constatat că copiii care au fost agresaÈ›i fizic au avut un răspuns neuronal mai mare în mai multe regiuni ale cortexului prefrontal (PFC), inclusiv în regiunile care fac parte din reÈ›eaua de evidență. Aceste zone ale creierului răspund la indicii din mediu care tind să aibă consecinÈ›e, cum ar fi o ameninÈ›are, È™i pot afecta luarea deciziilor È™i procesarea situaÈ›iilor
„Știm că copiii ale căror familii folosesc pedeapsa corporală sunt mai predispuÈ™i să dezvolte anxietate, depresie, probleme de comportament È™i alte probleme de sănătate mintală, dar mulÈ›i oameni nu se gândesc la spanking ca la o formă de violență”, a spus autorul principal al studiului, Katie A. McLaughlin, director al Laboratorului de Stres È™i Dezvoltare din cadrul Departamentului de Psihologie. „În acest studiu, am vrut să examinăm dacă a existat un impact al pedepselor fizice la nivel neurobiologic, în ceea ce priveÈ™te modul în care creierul se dezvoltă”.
Potrivit autorilor studiului, pedeapsa corporală a fost legată de dezvoltarea problemelor de sănătate mintală, anxietate, depresie, probleme de comportament È™i tulburări de consum de substanÈ›e. Studii recente arată că aproximativ jumătate dintre părinÈ›ii SUA au raportat că au lovit copiii în ultimul an È™i o treime în săptămâna trecută. Cu toate acestea, relaÈ›ia dintre spanking È™i activitatea creierului nu a fost studiată anterior. McLaughlin È™i colegii săi au analizat datele dintr-un studiu amplu asupra copiilor cu vârste cuprinse între trei È™i 11 ani.
Descoperirile sunt în concordanță cu cercetările similare efectuate asupra copiilor care au suferit violenÈ›e severe, sugerând că „deÈ™i s-ar putea să nu concepem pedeapsa corporală ca fiind o formă de violență, în ceea ce priveÈ™te modul în care creierul unui copil răspunde, nu este atât de diferit decât abuzul”, a spus McLaughlin. Cercetătorii au spus că studiul este un prim pas către o analiză interdisciplinară ulterioară a efectelor potenÈ›iale ale agresiunilor fizice asupra dezvoltării creierului copiilor È™i a experienÈ›elor trăite.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Prieteniile din copilărie sunt benefice pentru sănătatea la vârsta adultă
- Cântatul la un instrument muzical, benefic pentru creierul copiilor
- Alternativele vegetale pentru laptele de vacă și deficitul statural la copii
- Formulele de lapte și greutatea sănătoasă la sugari - opinia specialiștilor
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni