Pentru cele mai bune rezultate, tratează insomnia înainte de apneea în somn

©

Autor:

Pentru cele mai bune rezultate, tratează insomnia înainte de apneea în somn
Ocurența insomniei și a apneei obstructive de somn (AOS) este o problemă complexă, cel mai bine administrată cu intervenții psihice, după cum arată un nou studiu australian.
Prin respectarea unor recomandări simple, persoanele cu aceste afecțiuni au raportat o îmbunătățire atât a somnului, cât și a sănătății.

Noul studiu australian, realizat pe un eșantion de 145 de pacienți și-a propus să găsească tratamente mai bune pentru pacienții care nu au arătat beneficii în urma utilizării terapiei cu presiune a căilor respiratorii (CPAP).

Drept urmare, experții recomandă persoanelor care suferă de ambele condiții să fie tratate, mai întâi, timp de 4-10 săptămâni cu terapie cognitiv-comportamentală pentru insomnie, înainte de a utiliza CPAP pentru a reduce efectele apneei în somn.

Studiul a descoperit că noua rutină a dus la o creștere cu 87% a acceptării dispozitivelor CPAP și au favorizat utilizarea pe termen lung de CPAP cu o oră în plus, în fiecare noapte, în primele patru luni.

„Afecțiunile cardiace, obezitatea și depresia au fost legate de insomnie și apnee de somn, astfel încât obținerea celor mai bune terapii este importantă pentru sănătate și bunăstarea oamenilor din întreaga lume”, a declarat profesorul Doug McEvoy.

Pacienții cu AOS - care reprezintă 10% din populația generală - suferă de evenimente frecvente de îngustare a căilor respiratorii în timpul somnului, ceea ce duce la o calitate slabă a somnului și la o funcționare redusă în timpul zilei.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 23-05-2020 | creare: 16-08-2019 | Vizite: 636
Bibliografie
Treat insomnia before sleep apnea. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190813101936.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sforăitul și apneea în somn, corelate cu un declin cognitiv prematur
  • Consumul crescut de grăsimi poate influența negativ calitatea somnului
  • Stimulatorul lingual care ajută persoanele cu apnee nocturnă să respire normal
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum