ROmedic Cabinete medicale Slobozia Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Slobozia

Servicii total gratuite:

ofer gratuit servicii de psihoterapie pentru copii (minori) care locuiesc in comuna Mihail Kogalniceanu si in apropiere, in cabinetul din Mihail Kogalniceanu

Programare

Psihoterapia este despre a(-ti) pune intrebarile potrivite

 

Pare simplu: intrebarile potrivite aduc raspunsurile potrivite ca sa intelegem dilemele noastre privind etapa in care ne aflam, ce anume din ceea ce facem nu ne prieste, fie ca e vorba de obiceiuri, relatii toxice sau de moduri de gandire care ne aduc suferinta. Si mai mult, ar trebui sa ne ofere raspunsul corect in legatura cu ce avem de facut ca sa ne fie mai bine. Insa raspunsurile nu vin chiar pe tava, e nevoie de o angajare comuna – terapeut si client – pe un drum al autocunoasterii, al intelegerii si al asumarii schimbarii.

 

Ce poate garanta intrebarea potrivita este ca ne aflam pe drumul potrivit. Acest drum parcurs in cabinetul de psihoterapie poate fi uneori incomod, ne poate readuce in prim plan aspecte ale vietii de care nu suntem multumiti. Dar, nu e oare chiar acesta scopul ? Sa privim cu curaj la ce ne nemultumeste in viata noastra, sa intelegem – cu ajutorul intrebarilor potrivite pe care ni le punem – ce am vrea sa schimbam si sa invatam cum sa o facem ? Tot asa cum copiii pun intrebari ca sa invete, ca sa inteleaga lumea.

 

Dintotdeauna mi-a placut, fiind intr-un grup care avea de rezolvat o problema, sa ajut la rezolvare gandindu-ma la intrebarile potrivite. Nu aveam de la inceput raspunsul dar simteam ca aceste intrebari marcheaza cate o piatra de hotar catre o noua intrebare, care sa duca spre o alta piatra de hotar pe un drum care, parcurs din aproape in aproape, nu mai pare atat de coplesitor si de inabordabil. E ca atunci cand vrei sa treci pe malul celalalt al unui rau. Vezi apa involburata, te uiti la celalalt mal si esti speriat. Apoi zaresti o piatra, o incerci cu un picior, apoi cu celalalt, esti pe piatra. Acum iti pui o noua intrebare si cauti: ‘’Care e urmatoarea piatra care ma poate sustine si care ma apropie de celalalt mal ?‘’ Cateodata ne dam seama clatinandu-ne, ca nu e piatra (sau intrebarea) cea buna si incercam alta. Si asa, piatra cu piatra, constienti unde si cand ne aflam in fiecare moment, ajungem pe malul celalalt.

 

Poate prima intrebare pe care ne-o punem cand ne hotaram sa mergem la psiholog este: ce se va intampla in cabinet ?

 

In cabinet, psihoterapeutul are grija sa asigure un cadru primitor marcat de ascultare, intelegere si sustinere, aflat sub semnul confidentialitatii fata de ceea ce aducem cu noi - povestea si grijile noastre, cautarile si dorinta de schimbare. Ne ajuta sa exersam intr-un mod sigur dar stimulant sa gasim – cu intrebarile potrivite - pietrele pe care sa pasim, una cate una pana pe malul celalalt.

 

Sunt Sanda Perrein Mitrofan si sunt psihoterapeut de orientare integrativa.

 

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare