Persoanele obeze au un consum energetic mai mic pe parcursul zilei și mai mare noaptea

©

Autor:

Persoanele obeze au un consum energetic mai mic pe parcursul zilei și mai mare noaptea
Un studiu recent a descoperit că modul și momentul în care organismele ard energia sunt influențate de greutatea corporală. Cercetătorii de la Oregon Health & Science University, publicând în revista Obesity, au constatat că persoanele cu o greutate sănătoasă utilizează mai multă energie în timpul zilei, când majoritatea oamenilor sunt activi și mănâncă, în timp ce persoanele cu obezitate consumă mai multă energie pe timp de noapte, când majoritatea oamenilor dorm. De asemenea, s-a observat că în timpul zilei, persoanele cu obezitate au niveluri mai ridicate de insulină, semn că organismul lor lucrează mai intens pentru a utiliza glucoza, un zahăr bogat în energie.

Studiul, condus de Dr. Andrew McHill, Ph.D., și Dr. Steven A. Shea, Ph.D., a implicat 30 de voluntari care au petrecut șase zile într-un laborator de cercetare circadiană special conceput, urmând un protocol riguros care presupunea trezirea și somnul la ore diferite în fiecare zi. După fiecare perioadă de somn, voluntarii erau treziți pentru a mânca și a participa la diverse teste, inclusiv exerciții fizice cu măsurarea consumului de energie și colectarea probelor de sânge pentru a măsura nivelurile de glucoză.

Rezultatele acestui studiu ar putea contribui la înțelegerea mai profundă a modului în care ritmurile circadiene și somnul afectează metabolismul și reglarea glucozei. Echipa de cercetare intenționează să exploreze în continuare obiceiurile alimentare și senzația de foame la persoanele obeze și la cele cu greutate sănătoasă, urmând să extindă descoperirile unui studiu din 2013 care a arătat că ceasurile circadiene cresc natural pofta de mâncare noaptea. Aceste descoperiri ar putea avea implicații importante în abordarea obezității și a gestionării greutății.

sursa: Science Daily
foto: OHSU (Getty Images)

Data actualizare: 17-11-2023 | creare: 17-11-2023 | Vizite: 299
Bibliografie
People with obesity burn less energy during day, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/11/231115133212.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obezitatea - factor de risc pentru majoritatea formelor de cancer
  • Studiu: cea mai bună opțiune privind chirurgia obezității
  • Rețelele sociale ar putea ajuta în procesul de slăbire
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum