Peste 200 de reviste de sănătate apelează la liderii lumii să abordeze daunele asupra sănătății cauzate de schimbările climatice

©

Autor:

Peste 200 de reviste de sănătate apelează la liderii lumii să abordeze daunele asupra sănătății cauzate de schimbările climatice
Peste 200 de reviste de sănătate au publicat un editorial apelând la lideri din toată lumea să acționeze de urgență pentru a limita creșterile globale de temperatură, distrugerea naturii și pentru a proteja sănătatea. În timp ce țintele recente pentru reducerea emisiilor și conservarea biodiversității sunt binevenite, ele nu sunt încă asociate unor planuri pe termen scurt și lung.
Editorialul este publicat cu o săptămână înainte de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, una dintre ultimele întâlniri internaționale până la conferința despre climă COP26 din Glasgow, Regatul Unit.

Este un moment crucial pentru a îndemna țările să transmită planuri climatice ambițioase și astfel să se atingă scopurile din Acordul de la Paris, tratatul internațional legat de schimbările climatice adoptat de 195 de țări în 2015.

Câteva dintre efectele nedorite ale schimbărilor climatice la care asistăm sunt temperaturile extreme, fenomenele meteo distructive și degradarea la scară largă a ecosistemelor esențiale.
Toate acestea afectează în mod disproporționat persoanele cele mai vulnerabile, inclusiv copiii și pe cei în vârstă, minoritățile etnice, comunitățile sărace și persoanele cu diverse comorbidități.

Guvernele sunt îndemnate să intervină pentru a transforma societatea și economia, de exemplu prin susținerea reorganizării sistemelor de transport, a orașelor, a producției și distribuției alimentelor, dar și a sistemelor de sănătate.

Va fi necesară o investiție substanțială, dar aceasta va avea beneficii imense, precum locuri de muncă de calitate, reducerea poluării aerului, creșterea activității fizice, o dietă sănătoasă și locuințe îmbunătățite.

În particular, țările care au creat disproporționat de mult criza de mediu trebuie să facă mai multe pentru a susține țările cu venituri mici și medii pentru a construi societăți mai sănătoase.

Specialiștii din domeniul sănătății care au fost în prima linie în criza dată de covid-19 avertizează că o creștere cu 1,5°C a temperaturii globale, precum și distrugerile spațiilor naturale care au loc în continuare vor declanșa următoarea criză mult mai problematică. 2021 trebuie să fie anul în care lumea își schimbă cursul, deoarece sănătatea noastră depinde de asta.

Ceea ce trebuie făcut pentru a aborda pandemiile, inegalitățile în sănătate și schimbările climatice depinde de aceleași lucruri-solidaritatea globală și recunoașterea faptului că destinele și sănătatea oamenilor sunt strâns legate de sănătatea planetei.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 10-09-2021 | creare: 10-09-2021 | Vizite: 405
Bibliografie
Over 200 health journals call on world leaders to address 'catastrophic harm to health' from climate change, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210906091017.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea obiceiurilor alimentare poate ajuta la combaterea schimbărilor climatice
  • Schimbările climatice pot prelungi perioada de apariție a unor boli infecțioase
  • Schimbările climatice ar putea agrava până la jumătate dintre bolile patologice cunoscute
  •