Pilula contraceptivă pentru bărbați: rezultate promițătoare în studiile experimentale efectuate pe animale

©

Autor:

Pilula contraceptivă pentru bărbați: rezultate promițătoare în studiile experimentale efectuate pe animale
Bărbații care nu își doresc o sarcină ar putea evita acest lucru prin administrarea unei pilule contraceptive special concepută pentru ei, care s-a dovedit eficientă în cadrul unor studii experimentale recente. Pilula, aflată încă în faza de testare, ar urma să fie administrată o singură dată, cu 60 de minute înainte de actul sexual.
Noua metodă de contracepție nu afectează nivelul de testosteron și nu a fost asociată cu efecte secundare negative semnificative în cadrul studiului, două probleme importante asociate cu alte forme de contracepție hormonală pentru bărbați, cum ar fi injecțiile cu testosteron.

Descoperirile ar putea reprezenta o revoluție în domeniul contracepției pentru bărbați. În prezent, opțiunile de contracepție pentru bărbați sunt limitate la prezervative, vasectomie sau retragerea înainte de ejaculare. Deși aceste metode sunt eficiente, ele implică o anumită responsabilitate și sunt uneori incomode.

Comparativ cu prezervativele, principala metodă de contracepție utilizată în prezent, pilula contraceptivă nu are capacitatea de a preveni infecțiile cu transmitere sexuală. Din acest motiv, cercetătorii atrag atenția asupra necesității utilizării în continuare a prezervativelor, chiar și după eventuala apariției acestei noi opțiuni de contracepție.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 20-02-2023 | creare: 20-02-2023 | Vizite: 210
Bibliografie
On-demand male contraceptive is possible, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/02/230214153913.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă abordare în contracepția masculină: inhibitorii HDAC
  •