Cu Ghidarea Potrivită Oricine Poate avea un nou start in viata Ma numesc Violeta Popa si sunt psihoterapeut, coach si trainer. Lucrez constant cu cupluri, adulti precum si cu copii si adolescenti in diverse programe educationale. Toata munca mea are ca scop dezvoltarea personala care implica autocunoastere si constient
ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Bucuresti

Râsul și sportul

Râsul și sportul
Autor: Popa Violeta

Ce este râsul?

Râsul este cel mai simplu exercițiu și în același timp, cel mai complicat.

Poți să râzi în orice poziție! 

 

Râsul te ajută să arăți bine, să te simți bine cu tine însuți, să-i faci pe ceilalți să se simtă bine, te ajută să inspiri încredere și să induci o stare de bine…

De ce este râsul un “sport” și mai mult de atât? De ce este râsul existențial pentru starea de fericire? 

S-a demonstrat de nenumărate ori că starea de bine (când faci sport, când faci amor, când râzi) crește până la un nivel la care depresia și anxietatea dispar, lăsând loc unei stări de bună dispoziție, de deschidere și învățare (transformare).

Dincolo de starea de bine pe care râsul ne-o creează, starea pe care o emanăm în jurul nostru le vorbește celorlalți despre noi și este o stare molipsitoare!

Râsul arde și caloriile acumulate în exces de la mâncare, fără niciun efort!

Cum ajungem noi să râdem cu adevărat? 

Prima regulă: 

Prin repetiție, râzând forțat!

 

A doua regulă: 

Râzi de unul singur, la început, fără să te audă nimeni (în baie, în cămară, în mașină, în beci sau cu o pernă pe gură), minim două minute.

 

A treia regulă:

Mărește timpul zilnic cu câte 30 de secunde, până ajungi la 10 minute pe zi.

 

Vei constata că atunci când deja vei fi învățat să râzi 10 minute pe zi (fie și forțat, în serii de două sau maxim trei sesiuni), te vei alege cu o stare permanentă de bine, de fericire, de împlinire și vei avea încredere în tine! Toate aceste realizări le vei împărtăși involuntar și celor din jur, iar aceștia vor începe să te privească altfel și vor fi mai deschiși față de tine. Și cum noi toți ne dorim tot ceea ce ne face bine, ceea ce ne face să râdem, ceea ce ne dă încredere, ne dă liniște în interior, atunci TU vei fi dorit în viața fiecăruia!

Te vei trezi într-o bună zi spunând: ‘’Sunt fericit!’’.

 

Învață să râzi!

 
Programare