Postul intermitent poate fi mai eficient decât regimurile cu restricție calorică în reducerea riscului de a dezvolta diabet

©

Autor:

Postul intermitent poate fi mai eficient decât regimurile cu restricție calorică în reducerea riscului de a dezvolta diabet

Un studiu recent publicat în jurnalul Nature Medicine a analizat efectul postului intermitent și a unei diete ce presupune restricția calorică asupra riscului de a dezvolta diabet de tip 2 în rândul adulților cu risc mai mare de a dezvolta această afecțiune.
Studiul a implicat peste 100 de adulți cu vârste cuprinse între 35 și 75 de ani, care au fost distribuiți aleatoriu în trei grupuri: grupul cu o dietă de tip post intermitent, care implică restricționarea perioadei de timp în care se consumă alimente pe parcursul unei zile (iTRE), grupul cu o dietă ce presupune restricție calorică (CR) și grupul cu îngrijire standard.

În timpul studiului, participanții din grupurile iTRE și CR au urmat dietele respective timp de șase luni, urmate de un an de urmărire. Grupul cu îngrijire standard a primit îndrumări pentru pierderea în greutate și sănătatea generală.

Studiul a constatat că iTRE a avut un efect modest asupra glicemiei postprandiale (n.r. măsurată după ce o persoană consumă o masă) după șase luni ca răspuns la un test de toleranță la mese mixte decât CR la adulții cu risc mai mare de diabet de tip 2. Cu toate acestea, cercetătorii au anticipat că pierderea în greutate pentru grupurile iTRE și CR ar fi comparabilă.

Rezultatele sugerează că iTRE și CR pot fi utilizate ca strategii alimentare eficiente pentru reducerea riscului de diabet de tip 2. Cu toate acestea, cercetătorii au subliniat necesitatea efectuării unor studii suplimentare, pentru a determina dacă postul intermitent poate păstra beneficiile pe termen lung.

Studiul actual adaugă dovezi suplimentare la datele care sugerează că ora mesei și regimurile de post intermitent ar putea fi încorporate cu succes în practica clinică pentru a ajuta la reducerea riscului de diabet de tip 2. Cu toate acestea, fiecare persoană este unică și trebuie să ia în considerare nevoile individuale de sănătate și nutriție înainte de a încerca orice strategie alimentară nouă.

sursa: News Medical
foto: LightFieldStudios/Shutterstock.com


Data actualizare: 12-04-2023 | creare: 12-04-2023 | Vizite: 249
Bibliografie
Intermittent fasting vs. calorie restriction: which diet reduces the risk of type 2 diabetes more? link: https://www.news-medical.net/news/20230410/Intermittent-fasting-vs-calorie-restriction-which-diet-reduces-the-risk-of-type-2-diabetes-more.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Înălțimea influențează riscul de boli cardiovasculare, diabet și cancer
  • Ești ceea ce au mâncat părinții tăi!
  • Îmbunătățirea libidoului și a dispoziției sunt efectele unei diete chiar și la persoanele cu greutate normală
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum