Pregatiri pentru campania de recoltare a ciupercilor comestibile, in Mehedinti

Data publicării: 20-06-2008

Silvicultorii mehedinteni au demarat, vineri, actiunea de pregatire a campaniei de recoltare a ciupercilor comestibile (din familia boletus) din flora spontana, a declarat, corespondentului ROMPRES, seful biroului productie al Directiei Silvice Mehedinti, Marian Albescu.
Potrivit acestuia, in toate cele 20 de puncte de recoltare planificate sa se deschida in zona montana a judetului pana la sfarsitul lunii iunie, se vor achizitiona circa 70 tone ciuperci.
"Intreaga cantitate de ciuperci va fi sortata, prelucrata si conservata in centrul amenajat in orasul Baia de Arama dotat cu o linie tehnologica moderna necesara desfasurarii in conditii de siguranta alimentara a acestor operatiuni, dupa care va fi trimisa la export, in Austria", a precizat Albescu.
In acest an, silvicultorii mehedinteni vor mai recolta si aproape o suta de tone de fructe de padure, 70% dintre acestea fiind macesele utilizate, in special, in industria farmaceutica.
Sursa: Rompres, 20-06-2008, Vizualizari 817
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.